I Meryl Streep se igra s bijesom feministica

Foto: Guliver Image/Getty Images

MERYL STREEP stala je u obranu Russella Crowea pošto je taj australski glumac izrekao "kontroverzne" tvrdnje o tome da bi starije glumice u Hollywoodu morale naučiti ponašati se u skladu sa svojim godinama, a ne tražiti poslove koji bolje odgovaraju njihovim mlađim kolegicama, piše u četvrtak The Guardian.
 
Crowe je izazvao bijes feministica jer je progovorio protiv "žene koja u dobi od 40, 45, 48 i više godina želi glumiti nedužno djevojče i ne shvaća zašto je ne uzimaju za ulogu 21-godišnjakinje". Rekao je to u intervjuu objavljenom prije Božića.
 
No Meryl Streep, koju je 50-godišnji Crowe spomenuo kao uspješnu stariju glumicu koja igra uloge "u skladu sa svojom dobi", kaže da se uglavnom slaže sa zvijezdom "Gladijatora".
 
"Aha, Russell Crowe, drago mi je što ste me to pitali", rekla je Streep u intervjuu u Londonu prije britanske premijere glazbene fantazije "U šumi" u kojoj ta trostruka dobitnica Oscara igra zlu vješticu.
 
"Pročitala sam što je rekao, ali sve što je rekao. Krivo je interpretirano ono o čemu je govorio. Govorio je o sebi", rekla je. "Novinar ga je pitao zašto ne snimi još jednoga "Gladijatora", jer to su svi voljeli, a on je rekao:
 
'Prestar sam. Ne mogu više biti gladijator. Igram uloge koje su u skladu s mojom dobi.' A zatim je počeo govoriti o glumicama, što samo dokazuje da je govorio o sebi, kao što većina glumaca i čini", rekla je Meryl Streep.
 
Streep ima 65 godina i otkrila je da je u dobi od 40 triput odbila ponude da igra vještice, ali sad je, kaže rado pristala jer smatra da to odgovara njenoj dobi". "Osjećam da je sad vrijeme, a s 40 nije bilo vrijeme za to", rekla je.

Pročitajte više