Iako je njen vlasnik preminuo, Maša ga i dalje neumorno čeka

Screenshot: Vesti Novosibirsk

UNATOČ tome što je njen vlasnik preminuo još prošle godine u bolnici u ruskom gradu Novosibirsku, kujica Maša ga i dalje vjerno čeka u bolničkom hodniku u kojem ga je zadnji put vidjela, prenosi Siberian Times.

Tako Mašina priča jako podsjeća na priču psa Hachika u Japanu koji je svog vlasnika iščekivao svako popodne, na istoj željezničkoj stanici, deset godina nakon što je preminuo.

O Maši brine bolničko osoblje koje joj je čak napravilo malenu kućicu, no svi se nadaju kako će Mashi netko pružiti drugu priliku za topli dom.

"Pogledajte samo u njene oči. Ne mogu biti tužnije. Mi za nju sad ne možemo učiniti ništa drugo nego brinuti o njoj dok joj netko ne poželi pružiti dom. Kada dođe taj dan, Maša će ponovno moći nekome vjerovati i svi se u bolnici nadamo kako će se to što prije dogoditi", kazao je primarijus bolnice u Novosibirsku, Vladimir Bespalov.

"Nedavno ju je jedna obitelj poželjela udomiti, ali Maša im je pobjegla i potom se vratila u bolnicu na svoje staro mjesto. Odveli su je jedan petak popodne, no ona je već bila tu u subotu ujutro", otkrila je medicinka sestra Alla Vorontsova.

 

Pročitajte više