"Igra prijestolja" u Hrvatskoj će potrošiti oko 43 milijuna kuna

Foto: PRESS

U DUBROVNIKU je jučer za medije otvoren set HBO-ove serije "Igra prijestolja" koja se u Hrvatskoj snima već četvrtu godinu. 

Snimanje nove sezone serije traje 33 dana, a produkcija će potrošiti oko 43 milijuna kuna. Na snimanju je ove godine bilo zaposleno oko 300 filmskih djelatnika i statista iz Hrvatske. HBO je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Hrvatskom

"U okviru sustava poticaja koje provodi HAVC, prihod prve godine iznosio je 25 milijuna kuna, druge godine 58 milijuna, a ove godine očekujemo 105 milijuna kuna izvoza filmskih usluga. Da nije bilo inicijalnog povjerenja HBO-a bilo bi teško zakotrljati tu grudu snijega i teže bi nam bilo dokazati da jedna mala kulturna industrija može biti vrlo ozbiljan motor razvoja i zarade, kao što govore brojke. To nam daje vjeru i da će Vlada podržati naš daljnji rast i razvoj, kao što nas je podržavala do sada", rekao je ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar.

Set je, uz Hribara, te dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića, predstavnike HBO-a i domaće produkcijske kuće Embassy Films, posjetio i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

"Što se tiče ovog konkretnog projekta, drago mi je da su ljudi zadovoljni, da vide da s hrvatskom državom mogu poslovati, da rade veliku promociju i Republici Hrvatskoj i Dubrovniku i svim našim lokacijama. Ovo je uspješna priča za sve: i za HBO i za Hrvatsku i za lokalne sredine i za naš turizam", izjavio je ministar Maras.

 

Pročitajte više