Igre gladi su hot, hot, a mi imamo ekskluzivne nagrade za vas

Foto: PR

SVJETSKI fenomen Igre gladi i dalje drži svijet u napetosti, a sad je tu i novi nastavak u kojem će se Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) naći u Okrugu 13 nakon što je doslovno zauvijek uništila igre.

Pod vodstvom predsjednice Coin (Julianne Moore) i prema savjetima prijatelja, Katniss se bori spasiti Peetu (Josh Hutcherson), a narod je ponesen njenom hrabrošću.

IGRE GLADI: ŠOJKA RUGALICA - 1. DIO očekivani je treći nastavak popularne franšize. Priča postaje još napetija kako futuristička kronika života Katniss Everdeen ulazi u novo poglavlje. Igre su možda zauvijek uništene, ali borba za preživljavanje postaje sve žešća. Katniss će morati biti hrabrija i jača no ikad u borbi sa svemoćnim Kapitolom. Shvaća da nema izbora osim razapeti krila i prigrliti simbol Šojke rugalice. Da bi spasila Peetu ona mora postati vođa. Katniss se na početku filma budi u mračnom i razorenom te navodno više nepostojećem Okrugu 13. Ubrzo će biti suočena sa strašnom istinom da je Okrug 12 uništen, a Peeta zarobljen, izmanipuliran i pod utjecajem predsjednika Snowa na Kapitolu. Katniss ujedno saznaje i za tajnu pobunu koja se iz Okruga 13 širi Panemom, a u središtu koje će se ubrzo i sama naći.

U filmu još bolje upoznajemo Panem i to u razdoblju velikih previranja. Francis Lawrence: "Emocionalno Katniss je poput strankinje u nepoznatoj zemlji u kojoj počinje revolucija. Shvaća da ne može ostati pasivna. Previše je zla i prijevare i ljudi koje voli su u opasnosti i ona će učiniti sve da ih spasi. Ulozi su u Igrama gladi uvijek bili visoki, ali sada je cijeli svijet u tome. Upoznajemo potpuno nove lokacije i nepoznata mjesta. Ovo je velik film."

Jennifer Lawrence se svidjelo ponovo biti u ulozi heroine koja kreće uzeti vlast u svoje ruke.

"Drago mi je da Katniss kreće preuzeti ulogu vođe, ali ona je i dalje vrlo nevoljko junakinja. U prvom filmu željela je spasiti obitelj, u drugom sebe, a sada shvaća da ima ulogu u svijetu i da može pomoći u borbi dobra i zla. Ona se nada da će ovaj put stvarno promijeniti stvari na bolje".

Dijelimo i jednu majicu, jednu maramu i jedan privjesak iz filma, a dovoljno je da na adresu index.nagrada@gmail.com pošaljete svoje podatke i mail naslovite "ŠOJKA",  a najbrže ćemo čitatelje nagraditi. Pobjednici će biti obaviješteni mailom.

Pročitajte više