Ima 16 godina i oduševila je svojim talentom

Screenshot: Irish Times

SHANIA McDONAGH 16-godišnjakinja je iz Irske koja je ove godine pobijedila na velikom slikarskom natjecanju Texaco Children’s Art.

Natjecanje ima dugu tradiciju (traje već 60 godina), a Shania je pobjedu odnijela tako uvjerljivo da je postala jednom od najuspješnijih umjetnica u njegovoj povijesti. Ovogodišnjim najboljim likovnim postignućem proglašen je njezin portret nazvan "Coleman" (pobjedu je odnijela i u kategoriji 16-18 godina), koji prikazuje starijeg muškarca, nacrtanog olovkom. Shania je na papir prenijela fotografiju koju je vidjela u knjizi "Vanishing Ireland".

Predsjednik žirija Declean McGonagle, ujedno i direktor Nacionalnog koledža za umjetnost i dizajn, kazao je da bi ovaj rad Shaniju mogao smjestiti na poziciju "najtalentiranije umjetnice generacije, koju bi njezina vještina lako mogla dovesti do toga da postane jedan od najpoznatijih portretnih umjetnika u budućnosti".

Mlada Shania ispričala je da joj je trebalo otprilike mjesec dana da završi svoj pobjednički uradak, za koji je dobila i 1500 funti. Portret "Coleman", ali i druge pobjednike po kategorijama pogledajte ovdje.

 

Pročitajte više