Index u kući Velikog brata: Provjerite gdje će kandidati "Big Brothera" provesti narednih 100 dana

Foto: Index/Press

KAO ŠTO već vjerojatno znate, RTL je nakon poduže pauze ove godine odlučio oživjeti najpopularniji, ali i pomalo uspavani reality show "Big Brother" koji se u posljednjih nekoliko izdanja nije baš mogao pohvaliti posebno zanimljivim sadržajem i senzacionalnim ukućanima.

Dovoljno je vremena prošlo, ali u međuvremenu se pojavio i niz "izrod-showova" kao što su "Farma" i "Parovi" koji su izvorni koncept spustili na najniže moguće grane dodvoravanjem čobanskom dijelu gledateljstva koje oduševljava gostovanje propalih starleta i internetskih čudaka, pjevača bez hitova, a odnedavno i ratnih zločinaca.

O padu standarda u ovih nekoliko godina dovoljno govori i činjenica da "Big Brother", ako produkcija nastavi dosadašnjim stazama, u usporedbi s ostatkom konkurencije ispada i "najdecentniji" show ovog tipa.

14 kandidata, dvije emisije

I dok produkcija najavljuje "najurnebesniju sezonu do sada", mi ćemo se suzdržati od predviđanja i strpjeti se do početka emitiranja, a prvu od dvije uvodne epizode gledamo već sutra od 21h.

U kuću će u petak ući sedam kandidata iz svih dijelova bivše Jugoslavije, a u subotu još sedam pa se pripremite na očito sve učestalije rastezanje nečeg što se moglo srezati na jednu normalnu emisiju. Doduše, iz produkcije se pravdaju količinom sadržaja koja "jednostavno ne stane u jednu emisiju".

Članovi produkcije bili su pomalo suzdržani tako da nakon razgovora s njima nismo doznali apsolutno ništa što već nismo znali ili smo se pak morali zadovoljiti odgovorom "to će biti iznenađenje".

"Možda su carevi, a možda su totalni tuljani"

Kratko smo porazgovarali i s Velikim bratom koji je na naša pitanja odgovarao uobičajenim protupitanjima, a na kraju razgovora nam je otkrio samo jednu stvar - neće biti sata privatnosti.

Popis prve ture kandidata doznat ćemo sutra, a iz produkcije su najavili da su kandidati "nešto neviđeno". Što je sasvim logično jer ih, je li, još nismo vidjeli.

S druge strane, zanimljiv bi mogao biti voditeljski dvojac jer uz BB veteranku Antoniju Blaće (kojoj će točno u petak pasti deseta godišnjica prvog vođenja Big Brothera), tu je i član skupine Bad Copy Đorđe Miljenović poznatiji i kao Sky Wikluh koji bi mogao razbiti dosadu.

Naravno, ni oni nam nisu otkrili ništa o kandidatima.

"Nemam nikakvo mišljenje o kandidatima. Nismo se upoznali tako da, možda su carevi, a možda su totalni tuljani", rekao je Vikler, a Antonija je dodala: "U prijašnjim sam ih sezonama znala upoznati u karanteni, ali više ih volim vidjeti kada ih vide i gledatelji jer je onda i moja reakcija bliža reakciji gledatelja. Tada su pitanja prirodnija. Nisam proučavala kandidate, velika je samokontrola u pitanju".

Što je sa svinjama i ovcama?

Što se same kuće tiče, radi se o uobičajenoj nastambi kandidata koja je ovog puta još šarenija i djeluje poput snova na LSD-u, a kandidati će tamo provesti naredna tri mjeseca. Pobjednik će u džep spremiti 100 tisuća eura, a ostali ovisno o dužini ostanka i kaznama (dnevnica je prema nekim informacijama između 150-250 kuna).

Kandidati na raspolaganju imaju dvorište, dnevni boravak, kupaonicu, kuhinju, spavaonicu, a tu su još i jacuzzi... I iz nekog razloga, kipovi svinja i ovaca.

Radovi na kući trajali su skoro četiri mjeseca, a tim od preko 200 ljudi pobrinut će se da sve prođe bez prevelikih problema. Kuću i okolicu će snimati 54 kamere (u kući samo 14), a jedini dio odakle neće emitirati snimke je pušionica koju će pratiti samo produkcija ("u slučaju da tamo krenu nešto mutiti"), a iz vjerojatno istog je razloga ozvučen i WC.

Sve u svemu, pogledajte galeriju i virtualno "prošetajte" Big Brother kućom.

Pročitajte više