Index vas vodi na Mayalesovu avanturu kodnog imena "Prvi dan proljeća"

Foto: PR

NA PRVI dan proljeća, u petak 21.3. prvi put će u velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture nastupiti bend Mayales, koji je stasao sredinom 90-ih kroz festival "Lagano, lagano".

Festival je promovirao mlade snage klupske scene, a sjajni rezultati u glazbi postignuti su pojavom bendova poput Cubisma, Songkillersa, The Bastardza, Mayalesa i drugih.

Svoj put Mayalesi su nastavili krajem 90-ih objavom debitantskog albuma "Svima želim raj za sve" nakon kojeg slijedi razlaz benda i razdoblje hibernacije (ali ne u smislu kreativnog naboja).

Onaj osjećaj stvaranja autorski dvojac Mayalesa – Petar Beluhan i Vlado Mirčeta – nije mogao zatomiti pa su radili pjesme za vlastiti gušt, ne razmišljajući da jednog dana objave album, sviraju koncerte, snimaju spotove.

Trinaest godina nakon debitantskog albuma rođen je u album „2“ objavljen 2012. godine u nakladi Aquarius Recordsa. I krajnje je neobičan. Svojevrsna vilinska pjesma Beluhanovog falseta i ženstvene interpretacije Ivane Rushaidat koja je otpjevala većinu pratećih vokala.

Album je hvaljen od struke i ovjenčan trima Porinima (za album godine, najbolji alternativni album te produkciju). Na krilima tako dobrog rezultata nije im preostalo ništa drugo nego da se i svirački "upucaju" i krenu na koncerte. Svirali su na Terraneu, na trsatskoj Gradini, u KSET-u, Pepermintu, a sada se pripremaju i za najveći, ultimativni izazov – veliki pogon Tvornice kulture.

...Hajde zapleši sa mnom

To najbolje znaš

Uz mene i dvanaest žica....

Za potrebe tog koncerta duboko će zaviriti u kajdanku objavljenih, ali i neobjavljenih pjesama. Na bini će im se pridružiti nekadašnji članovi – Valerija Nikolovska i Kristijan Beluhan – te neka nova lica. Zajedno s osmeročlanim bendom provest će vas kroz glazbeni vremeplov koji vodi "Od ljubavi", preko "Mogu i sama", "Virtual baby", "Ti dobro znaš kom pričam" do najnovijeg singla "Još te uvijek mogu".

Pridružite se Mayalesima na prvi dan proljeća u Tvornici kulture. Svoje ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kn potražite u Tvornici kulture, Aquarius Music Shopovima, te u sustavima www.ulaznice.hr i www.entrio.hr.

... hajde napravi nešto

Pokaži što znaš

Jer sutra nas nema više...

INDEX.HR I MAYALES NAGRAĐUJU PET DOBITNIKA S PO DVIJE ULAZNICE ZA KONCERT 21.3. u Zagrebačkoj Tvornici kulture. 

Kako se prijaviti?

1. Registriraj se na Index Lajk, ukoliko nemaš profil – kreiraj ga ovdje.

2. Uploadaj na Index Lajk u pripadajuću kategoriju fotku koja za tebe simbolizira proljeće - može biti neka koju si ti fotkao, a može biti i neka s interneta, upiši joj jedinstveni i smisleni naslov ("Prvi glasnici proljeća"/"Sve je ljepše kad izađe sunce"...), opis i odgovarajuće tagove/oznake među koje ćeš dodati i tag "proljeće“ (u natječaju sudjeluju samo fotografije s tim tagom)

Pravila:

- Na natječaj se mogu prijaviti samo punoljetne osobe iz Hrvatske.

- Za prijavu na natječaj potrebno je sljedeće: na zabavni portal www.lajk.hr uploadaj u pripadajuću kategoriju fotku koja za tebe simbolizira proljeće - može biti neka koju si ti fotkao, a može biti i neka s interneta upiši joj jedinstveni i smisleni naslov ("Prvi glasnici proljeća"/"Sve je ljepše kad izađe sunce"...), opis i odgovarajuće tagove/oznake među koje ćeš dodati i tag "proljeće“ (u natječaju sudjeluju samo fotografije s tim tagom)

- Upozorenje: Svaka naknadna izmjena naslova fotografije poništava prikupljene lajkove. U slučaju da nije upisan smislen naslov fotografije (nasumično izabrana riječ ili nizovi znakova ne smatraju se naslovom), administrator rubrike Lajk zadržava pravo izmjene naslova ili brisanja fotografije zbog kršenja pravila natječaja.

- Administrator zadržava pravo uklanjanja svih prijavljenih fotografija koje su vulgarne, opscene, degutantne ili uvredljive.

- Administrator zadržava pravo uklanjanja svih prijavljenih fotografija za koje se utvrdi da krše autorska prava.

- Administrator zadržava pravo uklanjanja svih prijavljenih fotografija koje narušavaju ugled natječaja.

- Prijava na natječaj podrazumijeva da ste pročitali pravila natječaja i prihvaćate sve uvjete natječaja.

- Prijave na natječaj se zaprimaju od 11. ožujka 2014 11 sati do 19. ožujka 2014. u 12 sati, do kad prijavljene fotografije mogu skupljati lajkove.

- 5 fotografija s najvećim brojem lajkova osvojit će po dvije ulaznice za koncert Mayalesa u Tvornici 21.3.2014.

- Pobjednici će biti kontaktirani 19. ožujka 2014.

- Svi sudionici natječaja odriču se prava žalbe vezano uz broj lajkova svojih fotografija ili fotografija drugih sudionika.

- Svi sudionici natječaja prihvaćaju pravila koja je odredio organizator.

- Index zadržava pravo naknadne izmjene pravila.

- Index.hr ne odgovara za kvalitetu nagrada te ih dijeli onako kako ih dobije od partnera

-U slučaju natječaja u kojima se dijele vikend paketi, organizator događaja, tj. partner u natječaju preuzima odgovornost za sudjelovanje dobitnika na događaju.

- Za sve upite oko natječaja možete nas kontaktirati na mail adresu lajk@index.hr

 

Pročitajte više