Index vas vodi u kazalište: Osvojite ulaznice za predstavu "Magično"

Foto: Press

KOREOGRAFKINJA Anne Juren i redateljica Annie Dorsen kreirale su solo plesnu predstavu eksplicitno se referirajući na kanone feminističkog performance arta i rituale magijskih predstava. Simultanost magije, koreografije i performansa dovodi do iznenađujućih obrata: razvija se snaga metamorfoze, tijela, magičnog objekta, publikina vida. I publika postaje objektom manipulacije.

Parafrazirajući autentične performanse svojih "spiritualnih majki" Marine Abramović, Yoko Ono, Carolee Schneeman, Valie Export ili Marthe Rosler, te preuzimajući ulogu mađioničarke (žene su stoljećima bile uglavnom tretirane kao asistentice mađioničara ili objekti njihove magije), Anne Juren okazuje da kritiku tradicionalističke pasivizacije žena u  modernome društvu ne treba ostaviti u prošlosti. Naglašavajući pitanje mehanizama moći i njezine manipulacije, ona predstavlja ženu kao mašinu, putem izvođačkog stava, ali i kroz radikalno spajanje moderne tehnologije s vlastitim tijelom.

Anne Juren rođena je u Francuskoj, a kao koreografkinja i plesačica djeluje u Beču, gdje je osnovala udrugu Wiener Tanz- und Kunstbewegung. Annie Dorsen aktivna je u različitim umjetničkim područjima, od filma, preko kazališta i plesa, do digitalnog performansa. Ukoliko i vi želite na predstavu, sve što trebate napraviti jest poslati e-mail sa svim svojim podacima na index.nagrada@gmail.com, a najbržima dijelimo 5 puta po dvije ulaznice.

Magical Zagreb Promo from Festival novog cirkusa on Vimeo.

Pročitajte više