Indexi i prijatelji: Bliži se koncertni spektakl u Lisinskom

Foto: Press

BLIŽI se veliko koncertno okupljanje Indexa i prijatelja u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" 28. rujna 2015., a na koncertu će hitove legendarne sarajevske grupe Indexi pjevati Dado Topić, Željko Bebek, Massimo, Boris Novković, Vajta, Goran Karan, Amel Ćurić, Aleksandra Kovač, Jelena Tomašević, Željka Katavić Pilj i mnogi drugi.

Bend Indexa će predvoditi kultni basist Fadil Redžić, koji će ih zajedno s nekadašnjim članovima Indexa ponovno oživjeti.

"Meni će predstojeći koncert biti jedinstvena prilika da se družim s kolegama, svojim dečkima iz Indexa, ali i sa svim ovim divnim pjevačima koji će nam se i opet pridružiti. Uvijek me koncerti posvećeni Indexima vraćaju u vrijeme naše mladosti, uz osjećaj velikog ponosa, da smo nešto lijepo i dobro dali ljudima. Grupe Indexi nažalost više nema, ali ostale su sve naše pjesme, a zbog koncerta u Zagrebu i turneje, okupljamo se sa svih krajeva svijeta - Ranko dolazi iz Izraela, Kornelije Kovač iz Beograda, Neno Jurin iz Pirana, Miroslav Šaranović iz Njemačke, Peco iz Splita, Muris koji nam je pridruženi član iz Sarajeva, a ja stižem iz Atlante", ističe Fadil Redžić, koji je na stihove Kemala Montena skladao glazbu za jedan od najvećih hitova Indexa – pjesmu "Bacila je sve niz rijeku".

U Lisinskom će u čast Indexima pjevati i Željko Bebek, koji ne propušta priliku sudjelovati u ovim koncertima, a o Indexima, uz koje je odrastao, svirao i družio se s članovima benda, progovara s puno poštovanja.

"Indexi su kultni sarajevski band, bili su uspješni i prije nego što sam ja i pomišljao na to da bih se mogao glazbom baviti profesionalno. Indexi su imali i imaju i danas prelijepe pjesme, svirali su perfektno, pa su uz neponovljivog Davorina ostavili duboki trag na glazbenoj sceni, a posebno među nama glazbenicima. Svi članovi grupe bili su sjajni instrumentalisti, a za velikog Fadila Redžića tvrdim i danas da je naš najbolji bass-player", kaže Bebek.

Jedan od ovogodišnjih sudionika koncertu u čast Indexima je i Massimo koji vrlo otvoreno progovara o tome koliko su i na njegov glazbeni put utjecali kultni Indexi.

"Ja sam kroz Indexe, a ne kroz grupu Pink Floyd, prvi put otkrio što je to konceptualni album. Album 'Modra rijeka' s recitacijama Filipa Šovagovića je na mene ostavio duboku brazdu emocija koja traje i dan danas. Kada se prisustvuje koncertu posvećenom Indexima, što ćemo ponovno imati priliku doživjeti 28. rujna, tek tada se počinje shvaćati koliko su dobrih pjesama Slobodan Kovačević, Davorin i ostali, napravili. Kad god imam priliku pjevati nešto od Indexa, tu priliku ne propuštam”, naglašava Massimo koji je također već više puta bio uključen u projekt Indexi i prijatelji.

Na predstojećem koncertu "Indexi i prijatelji" ove će godine uz svog oca, nekadašnjeg člana Indexa Kornelija Kovača po prvi puta zapjevati i Aleksandra Kovač, cijenjena kantautorica i pjevačica.

"Osobno sam jako vezana za Indexe, jer moj otac Kornelije bio član Indexa od 1967. do 1968. godine. Kvaliteta uvijek opstaje i drago mi je što ovi koncerti potvrđuju da Indexi i njihova glazba imaju i dalje svoju vjernu publiku. Radujem se što ću na koncertu u Zagrebu pjevati pjesmu 'Jutro će promijeniti sve' iz davne 1968. godine, koju su Indexi izveli na Opatijskom festivalu i te godine s njom osvojili treću nagradu", zaključuje Aleksandra Kovač, koju smo ove godine imali priliku vidjeti i kao energičnu članicu žirija u showu "X Factor Adria".

Ulaznice za koncert potražite na blagajni KD Lisinski, u sustavu Eventim i Ulaznice.hr.

Pročitajte više