Indijski mediji o Hrvatskoj: Idilični krajolik, bogata kulturna i prirodna baština

Foto: Shutterstock

DOBAR glas daleko se čuje, stoga o Hrvatskoj pišu i u Indiji, a navode i pet stvari koje se jednostavno ne smiju propustiti u Lijepoj našoj.

Indijski Zee News osvrnuo se na ulazak Hrvatske u Europsku uniju i ukratko opisao pet nezaobilaznih turističkih destinacija na našem području.

Tako se tu našao Zagreb zbog svoje "tople, prijateljske atmosfere i tipične srednjoeuropske arhitekture", Dubrovnik kao "biser Jadrana" sa svojom srednjovjekovnom arhitekturom, i Split, bivši dom rimskog cara Dioklecijana te njegovom palačom iz trećeg stoljeća prije nove ere.

Nisu izostavljeni ni naši otoci: Hvar kao najpoznatiji i raj za jetsettere, te Pag zbog partyja na plaži u Novalji.

Naši nacionalni parkovi su također našli svoje mjesto u indijskom osvrtu na Hrvatsku; hvali se brojnost biljnih i životinjskih vrsta. Posebnu su istaknute Plitvice sa svojih 16 povezanih jezera i "vrtoglavo visoki" slapovi Krke.

Za kraj su navedeni kulturni događaji poput Dubrovačkih ljetnih igara, koje se opisuje kao središnji događaj hrvatskog ljeta. Nadalje slijede operni festivali u Splitu i Dubrovniku, festival elektronske glazbe u Tisnom te Pula film festival sa svojim projekcijama na otvorenom.

Pročitajte više