Internet senzacija s placa: Londonski "One pound fish man"

TRGOVAC Muhammad Shahid Nazir, koji prodaje ribu na londonskoj tržnici Queen’s Market, prije nekoliko mjeseci nije mogao ni zamisliti da će postati YouTube senzacija i približit se svom snu iz djetinjstva da postane pjevač.

Veseli prodavač odmalena obožava pjevati, a kako mu ne bi bilo dosadno prodavati ribu cijeli dan na tržnici, i kako bi privukao što više kupaca, osmislio je nekoliko pjesmica o svojim ribama koje prodaje za jednu funtu.

Glas o talentiranom prodavaču brzo se pronio, a jedan ga je oduševljeni prolaznik snimio i stavio njegovu snimku na YouTube gdje ju je u kratkom roku pogledalo više od milijun gledatelja. Vijest o Muhammad također je prenio i BBC, pa je tako u kratkom roku od običnog prodavača postao prava internet senzacija.

Ova lako pamtljiva pjesmica postala je pravi hit među školarcima, ali i britanskim glazbenicima koji su u emisiji "1Xtra Breakfast Show" predstavili i svoje izvedbe ove pjesme.

Popularni Pakistanac navodno je u i pregovorima s jednom izdavačkom kućom, a ove će godine najvjerojatnije nastupiti i na popularnom pjevačkom showu "X factor".

Intervju s Muhammadom:

Pročitajte više