Iz HTZ-a poručili: Platili smo dio troškova za Vitalyjev boravak u Hrvatskoj

Screenshot: YouTube

YOUTUBER Vitaly Zdorovetskiy već nekoliko dana objavljuje snimke s hrvatske obale, čime iznimno pogoduje hrvatskom turizmu, budući da na svojem kanalu na YouTubeu ima gotovo 1,5 milijuna sljedbenika.

Dosad je objavio nekoliko videa, a oni su redom bili prošarani pitoresknim prizorima naše domovine. Osim toga, on je na početku posljednjeg videa koji je objavio kazao da mu je odsjedanje u hotelu platila "hrvatska Vlada, odnosno turistički odbor". Upravo to natjeralo je mnoge da posumnjaju da su Vitalyjevi superlativni članci naručeni, odnosno da je njegov dolazak ostvaren u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Ipak, oni kažu da to nije istina. U izjavi za Index poručili su:

"Glavni ured Hrvatske turističke zajednice je, zajedno s Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije i Turističkom zajednicom Omiša, podržao boravak poznatog svjetskog vlogera Vitalyja Zdorovetskog i producenata (Escape With Wolves). Podrška je podrazumijevala plaćanje dijela troškova smještaja na nekoliko lokacija te organizaciju i plaćanje popratnih aktivnosti, a dio troškova su podmirili sami. Producenti Escape With Wolves su putem Instagrama uputili i javnu zahvalu za uspješnu suradnju i podršku".


Osim toga, iz HTZ-a su se pohvalili i da je "slična suradnja uspješno realizirana i s poznatim vlogerima Olijem Whiteom i Joeom Suggom, a do kraja godine se očekuje realizacija još nekoliko putovanja svjetski poznatih blogera".

"Glavni ured HTZ-a će uvijek, sukladno budžetu i Programu rada, u suradnji s turističkim zajednicama organizirati putovanja blogera i novinara čije objave uvelike doprinose promociji Hrvatske kao turističke destinacije", poručili su.

Pročitajte više