Iz Vlade RH se pokačili s građanima oko "Igre prijestolja"

Screenshot: Facebook

NASTOJANJA Vlade RH da se na Facebooku pohvali koristima koje Hrvatska ima od toga što se u njoj snimala "Igra prijestolja" nisu završila onako kako je bilo planirano.

"Igra prijestolja učinila je našu zemlju još prepoznatljivijom svjetskom turističkom destinacijom. Ako već nisi, posjeti neke od lokacija na kojima se snimala ova poznata serija", napisao je nepoznati administrator, na što je jednu korisnica uzvratila nizom protupitanja.

 

Igra prijestolja učinila je našu zemlju još prepoznatljivijom svjetskom turističkom destinacijom. Ako već nisi, posjeti neke od lokacija na kojima se snimala ova poznata serija.

Posted by Vlada Republike Hrvatske on Sunday, June 21, 2015

" I? Kaj sad? Smo mi imali koristi od toga? Mi, narod? Kaj sad da mi radimo s tom informacijom? Gdje su novci koje ste zaradili tom prilikom? U blagajni? Kojoj?", upitala je.

Na to je uslijedio prilično birokratski odgovor da se samo prošle godine osam međunarodnih projekata iz Francuske, Švedske, Velike Britanije, Nizozemske, Njemačke, SAD-a i Švicarske snimalo u Hrvatskoj. "Navedene produkcije su tijekom proizvodnje ovdje potrošile oko 90 mil. kuna na hrvatske proizvode i usluge. To se odnosi na zapošljavanje lokalnih djelatnika, smještaj glumaca, hranu, transport", nastavlja se u odgovoru Vlade, time je izazvan val novih pitanja i komentara.

Neki korisnici su pohvalili administratora za smirenost, dok je velik broj onih koji su upozorili da na karti objavljenoj na Facebook stranici Vlade nedostaju neke lokacije na kojima se snimala slavna serija ili da je besmisleno napraviti takvu kartu na hrvatskom jeziku, već ju je trebalo objaviti na engleskom kako bi stranci doznali gdje se to snimala "Igra prijestolja".

Pročitajte više