Iz Vodica se brane da su već ispravili grešku na tabli: "A tko je kriv? Pa onaj tko radi"

Foto: Grad Vodice

GRAD Vodice prvi se upustio u borbu protiv okupatora plaža na Jadranu, odnosno onih koji čuvaju mjesta ostavljajući ručnike. U Srimi i Vodicama postavili su table kojima zabranjuju takva akcije, no table očito prije postavljanja nisu prošle propisnu lekturu.

Naime, u dijelu u kojem je na engleskom trebalo pisati da je zabranjeno ostavljati stvari "rano ujutro" na plažama, stoji da ih je zabranjeno ostavljati "early in the mourning". Nije dugo trebalo da prolaznici primijete da umjesto jutra (morning) piše žalovanje (može označavati i korotu), odnosno mourning.

Nakon što je cijela Hrvatska saznala za njihov gaf, oglasili su se i iz gradske uprave.

"Greška na predmetnim tablama već je ispravljena nakon upozorenja jednog našeg građanina proteklih dana", rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo Marko Lugović za Index.

Umjesto odgovora, samopromocija

Odgovor na pitanje tko je odgovoran za ovaj propust nisu nam dali, ali su iskoristili priliku da promoviraju svoj rad. Tako su nam pojasnili da su postavljanjem tabli i uvođenjem reda na plažama postali uzor svim gradovima uz more, među kojima je i Baška na Krku, koja planira primijeniti njihov način borbe protiv okupatora plaža. Lugović je dodao da ovaj projekt u Vodicama provode već tri godine.

"A tko je kriv, pa svakako onaj koji radi kako kaže poslovica", rekao je na kraju.

Pročitajte više