Izgubio se u divljini i mislio da će umrijeti, ali onda je počeo njegov "Survivor za idiote"

Screenshot: YouTube

MIKE VILHAUER uputio se na jezero Lower Sunset u kalifornijskom okrugu Alpine.

Sam je išao u ribolov kako bi se opustio. Kada je primijetio da ribe ne grizu, odlučio je da mora nabaviti još mamaca pa je zgrabio svoju mrežu za hvatanje leptira i otišao u šumu kako bi pronašao skakavce.

To je trebala biti samo kratka šetnja, ali pretvorila se u petodnevnu pustolovinu opasnu po život.

"Hodao sam gore dolje po planini. Nisam nikoga nigdje vidio", ispričao je Mike ABC-u. Nakon nekoliko sati shvatio je da bi se trebao vratiti do jezera, a onda je započeo "Survivor za idiote", kako ga opisuje Mike.

Počeo se spuštati mrak i shvatio je da se izgubio na putu. Odlučio je noć provesti pod borom i pokrio se granama kako bi mu bilo toplije. Uz sebe je imao mobitel, ali nije nikoga mogao nazvati jer nije imao signala.  Sljedeće jutro krenuo je tražiti pomoć. Bio je gladan i žedan pa je pio vodu iz lokvi na koje je nailazio. "Pomislio sam kako ću nastaviti hodati jer se moram vratiti svojoj ženi", kaže Mike. Nakon nekoliko sati hoda naišao je na potok i odlučio ga slijediti dok sunce ne zađe. Opet je napravio mali kamp i prespavao noć u divljini.

Sljedeći dan došao je do kraja potoka i onda očajan i iscrpljen počeo hodati u krug. Bilo mu je hladno jer je stalno padala kiša, a u jednom trenutku više nije mogao hodati od umora i gladi. Smjestio se ispod jedne stijene i na komadu drveta počeo rezbariti oproštajnu poruku svojoj ženi jer je mislio kako neće preživjeti.

Tada je čuo zvuk helikoptera u daljini, a jedan je preletio preko njegove glave. Skupio je snage i počeo mahati svojom plavom majicom. Helikopteri su dolazili i odlazili, a Mike je mahao bez prestanka.

U jednom trenutku zvuk helikoptera prekinuo je zvuk laveža. Bio je to pas tragač koji je bio uključen u potragu za Mikeom. Uskoro je za njim došla i spasilačka ekipa.

Presretni Mike bio je spašen i vratio se kući svojoj obitelji.

Pročitajte više