Jericho je živ (ali on nije Cecilov brat)

Screenshot: YouTube  

BRENT STAPELKAMP, član oksfordskog istraživačkog tima Wildlife Conservation Research Unit, koji je jučer popodne demantirao navode da je ubijen brat lava Cecila, jutros je na svojoj stranici na Facebooku objavio: "Jericho je živ. Dodatne informacije kao i fotografiju koja to dokazuje uskoro ćete moći vidjeti na stranicama naše organizacije, wildcru.org.".

Nakon što je CNN prenio jučer popodne prenio vijest o tome da je ubijen Cecilov brat, lav Jericho, što je navodno potvrdio konzervator parka Johnny Rodrigues, Stapelkamp, koji prati lavove u parku Hwange u Zimbabweu, javlja da je provjerio GPS signal lava Jerichoa te da je životinja "živa i zdrava", no dodao je i to da će tek ujutro, odnosno danas, imati nepobitne dokaze, nakon što osobno potraži lava i uvjeri se da je živ.

Zbog kontradiktornih informacija koje su se pojavile jučer od strane raznih izvora, i službenih i neslužbenih, još se zapravo ne zna je li Jericho ubijen ili ne, no, Stapelkampova najnovija objava na Facebooku mogla bi biti potvrda da je lav živ, iako službene potvrde iz njegove organizacije kao ni iz parka Hwange još nema.

Jericho lives!!!!logon to WILDCRU site for a confirmation photo but I have tracked him and he is alive and wellBrent Stapelkamp

Posted by Brent Stapelkamp on Saturday, 1 August 2015
Nešto kasnije, nakon objave istraživača koji prati Jerichov signal, na svom profilu na Facebooku vijest o tome da je lav živ objavila je i organizacija ZCTF (Zimbabwe Conservation Task Force) koja je jučer objavila i vijest o tome da je Jericho ubijen. U svojoj su objavi napisali da je došlo do greške te da se ispričavaju. Navode, također, da je do dezinformacije došlo jer se doista dogodilo još jedno ubojstvo lava, čiji se identitet, kao i okolnosti smrti, još utvrđuju.

Mistaken Identity - Jericho is in fact alive and well and has adopted Cecil's cubs. We were given 3 separate confirmed...

Posted by ZCTF - Zimbabwe Conservation Task Force on Sunday, 2 August 2015

Prema novim navodima koje su za Yahoo News potvrdili iz odjela Sveučilišta Oxford, čiji tim prati lavove u parku Hwange, Jericho je uočen jutros oko sedam sati, a navodno je i fotografiran. No, iz oksfordskog istraživačkog tima napominju da Jericho zapravo nije Cecilov brat, u doslovnom smislu, već "jedna vrsta saveznika" u vođenju čopora, a neki od mladunaca koje je Jericho uzeo pod svoju zaštitu nakon Cecilove smrti, vrlo vjerojatno su i Jerichovi.

 

Pročitajte više