Jesenska shema RTL-a: Nova sapunica, stare serije i solidan filmski program



RTL-ova je uzdanica, pretpostavljate, "Sulejman Veličanstveni", turska "sapunica svih sapunica" koja je s prikazivanjem započela krajem kolovoza i ono što će im vjerojatno donijeti najveći broj gledatelja. Tu je još i "Ruža vjetrova" koja će u drugoj sezoni donijeti, kako RTL-ovci kažu, "uzbudljive nastavke prepune intriga i strasti". A serija nam donosi i Dolores Lambašu. Što je odlično. Ako ste Dolores Lambaša.



Od ostalih povratnika, tu su "Mentalist" (4. sezona), "Kućanice" (7. sezona), crnogorska "Budva na pjeni od mora" (2. sezona), "CSI" te "CSI: Miami". Mnoge će obradovati činjenica da se na male ekrane vraća vrhunska trash zabava "Krv nije voda" koje je uvjerljivo jedna od najzabavnijih stvari koje možete pronaći na domaćim televizijama, a riječ je o 3. sezoni i novim urnebesno dramatičnim epizodama.



Da slučajno ne bi ostali zakinuti za pretpotopno, RTL se pobrinuo i u poslijepodnevne sate gurnuo kultnog "MacGyvera" koji će u sedam sezona utažiti glad za "neobičnim istražiteljima". Serija je snimana u periodu između 1985. i 1992., a nedavno je započelo i snimanje novih televizijskih filmova.



Što se filmske ponude tiče, RTL nije razočarao pa će tako domaći gledatelji pogledati odličnu "Paradu" Srđana Dragojevića, "101 dan" Nevija Marasovića (da, riječ je o hrvatskom filmu, ali i hrvatskom SF-u, što nije mala stvar), a od strane produkcije tu su: "Zvjezdane staze", "Wall-E", "Bourneov ultimatum", "Pirati s Kariba: Prokletstvo crnog bisera" i biser Nicolasa Cagea, "Nacionalno blago".



RTL 2 nastavlja s novim epizodama solidnih humorističnih serija među kojima se ističu "Teorija velikog praska", "Malcolm u sredini", "Dva i pol muškarca" i "Moderna obitelj", a tu je i nova sezona omraženog, ali izuzetno popularnog realityja "Kardashians". Ponudu će obogatiti "David Rocco's dolce vita" (gastronomski show) i "Lovci na bombe" (pirotehnički show).



Vrijedi spomenuti kako se vraćaju i "InDizajn" s Mirjanom Mikulec, "Studio 54" s Antonijom Mandić, ali i novi trend magazin "IT gadget".

>>Jesenska shema HRT-a: Novi horizonti, nove epizode i politička nekorektnost

>>Jesenska shema Nove TV: Solidne serije, "osvježeni" Red Carpet i slabašan filmski program

Pročitajte više