Jeste li već dobili notifikaciju? Facebook mijenja uvjete korištenja

Foto: Shutterstock

IZ FACEBOOKA su obavijestili kako uvode nove uvjete korištenja i načine kontroliranja privatnosti pomoću kojih će korisnici moći efikasnije zaštititi osobne podatke.

Na ovaj način će korisnici Facebooka također dobiti mogućnost  da putem dodatnih ovlasti mogu utjecati na Facebookov sustav oglašavanja te će im se na zaslonima uređaja ubuduće prikazivati samo oni oglasi koji bi ih doista mogli zanimati i to na osnovu podataka o aplikacijama koje su dotad koristili, kao i o web stranicama koje su posjetili izvan Facebooka.

Veća transparentnost je primarni cilj Facebooka, a ona se prvenstveno odnosi na podatke koje Facebook prikuplja o svakom pojedinom korisniku, kao i na načine na koji se podaci koriste.

Primjerice, korisnici će moći saznati koje podatke Facebook prikuplja prilikom njihovog korištenja usluge na mobitelu ( lokacija, stanje baterije, jačina mobilnog signala), kao i koje to podatke Facebook dijeli s drugim internetskim servisima ( WhatsAppom i Instagramom).

Nove promjene omogućit će potpunu kontrolu nad vrstom oglasa koji se prikazuju i to na svim uređajima koje korisnici inače koriste. Naime, iz Facebooka su dosad omogućavali kontrolu oglašavanja nad samo jednim uređajem.

"Pružanje kvalitetne zaštita podataka i kontrole privatnosti za naše korisnike naši su glavni ciljevi poslovanja. Smatramo kako su ove promjene ključne za budućnost naše kompanije i zadovoljstvo korisnika", kazali su iz Facebooka, prenosi The Independent.

Ažuriranje uvjeta upotrebe i pravila stupaju na snagu 1. siječnja 2015. godine.

 

 

 



 


 

Pročitajte više