Još malo i svi ćemo lebdjeti kao Marty McFly: Tony Hawk isprobao hoverboard

Screenshot: YouTube

FANOVI kultnog SF serijala "Povratak u Budućnost" vjerojatno su upoznati s hoverboardom, letećim skateboardom o kojem su sanjarile generacije ljubitelja Zemeckisovih filmova.

Kao što je već poznato, budućnost je stigla, a Hendo Hoverboard isprobao je i vjerojatno najpoznatiji skejter Tony Hawk koji se provozao na hoverboardu na kojem, iako je funkcionalan, još uvijek treba raditi.

Hendo Hoverboard osmislio je par iz Kalifornije, Jill i Greg Henderson i nadaju se da će njihov proizvod zaživjeti do srpnja 2015.

Ipak, postoji nekoliko problema: može se koristiti samo iznad metalnih površina koje ne sadrže željezo (nego primjerice aluminij ili bakar), a i navigiranje baš nije najbolje regulirano, piše Mashable. Iz tih razloga iz tvrtke poručuju da usavršavanje hoverboarda iziskuje "još malo vremena i sredstava", a u videu su predstavili dokaz da koncept postoji, odnosno prikazan je prethodnik onoga što se tvorci nadaju stvoriti. Trenutni prototip može nositi 140 kilograma otprilike 15 minuta.

Pročitajte više