"KIC nikad nije bio do kraja otvoren", dođite na njegovo otvaranje

Foto: Press

OVOG četvrtka od 18 do 21 sat održat će se posebna manifestacija zagrebačkog Kulturno informativnog centra. Autori "potpunog otvaranja KIC-a" sve prostore ispunit će kratkim i efektnim umjetničkim sadržajima te povezati u jedinstveni događaj. Publika će u procesiji obilaziti prostore KIC-a te otkrivati potencijale ustanove čija je djelatnost gotovo zamrla.

"Iako KIC postoji već desetljećima i ima u svojoj povijesti značajnih rezultata, smatramo da je poželjno još jednom ukazati na njegove višestruke potencijale i mogućnosti manifestiranja u mnogim kreativnim disciplinama. U svrhu jačanja svijesti o njegovu mjestu u gradu i u stvaralačkoj djelatnosti sredine, ovim činom kanimo KIC još jednom otvoriti, ne svečano nego radno staviti ga u optjecaj, provjetriti prostore, provjeriti ulogu  socijalnog središta i oživjeti ambijente kroz suradnju umjetnika raznih medija i raznih poetičkih opredjeljenja, raznih naraštaja i raznih udjela u širokoj i razvedenoj suvremenosti", poručuje Goran Matović, autor koncepta i v.d. ravnatelja KIC-a.

U tu svrhu povezat će se svi aspekti KIC-ova mogućeg djelovanja, proći kroz galeriju i knjižare, izaći na ulicu i trg, popeti se spiralnim stepenicama do polukata, kafića i multimedijalne dvorane, te na taj način različitim programima dati glas likovnoj, poetskoj, glazbenoj i scenskoj umjetnosti, te stvoriti jedinstven događaj aktivnog sudjelovanja i društvenog okupljanja.

"Čini nam se da KIC nikad nije bio do kraja otvoren", dodaje Matović i zaključuje: "Ovo otvaranje posvećeno je otvorenosti za sve vidove umjetnosti XXI. stoljeća, za intenzitete koji odgovaraju nespokojstvu i neizvjesnosti  vremena, za žive reakcije i neravnodušnost na dinamiku socijalnih kretanja. Doista otvoreni KIC nezaobilazno je mjesto urbane dimenzije Zagreba i provjere aktualiteta hrvatske kulture".
 

Pročitajte više