Kako natjerati šefa da vam omogući više povlastica

Foto: Shutterstock

MNOGI poslodavci radije će dati povlastice umjesto povišice kako bi privukli i zadržali vrijedne zaposlenike. Kako biste dobili te povlastice, morate učiniti nešto više od toga da samo uletite u šefov ured i to ga tražite, piše Business Insider.

1. Treba vam plan

Stvaranjem plana sebi ćete razjasniti što točno želite i lakše ćete svoje zahtjeve artikulirati šefu. Plan bi trebao uključivati ono što želite, ali i kako ćete se nositi s posljedicama koje vaše povlastice imaju na vaše radno mjesto. Ako želite tjedana dana više godišnjeg, dogovorite tko će vas mijenjati.

2. Podsjetite šefa koliko ste dobri


Kvalitetno osobno brendiranje važno je u ovom slučaju. Čak i najbolji radnici moraju podsjetiti svoje šefove koliko su značajni za svoju tvrtku. Naglasite svoja dostignuća i kvalitete.

3. Budite fleksibilni

Mnogi poslodavci žele biti velikodušni, ali ne mogu ispuniti sva vaša očekivanja. Možete pregovarati sa svojim šefom i naći se na pola puta.

Zapamtite, povlastice nisu prava, to su privilegije koje možete zaraditi time što ste vrijedan zaposlenik. U ovom teškom vremenu za ekonomiju poslodavci žele vrijednost za svoj novac i voljni su vam dati neke povlastice ako ih zaslužujete.



 

Pročitajte više