Kći suradnika "Vuka s Wall Streeta": U školu sam išla bijelim Range Roverom i pošmrkala pola Kolumbije

Foto: Press

ZA VEĆINU gledatelja novi film legendarnog Martina Scorsesea, "Vuk s Wall Streeta", zabavan je film o glamuroznom životu prevaranta s Wall Streeta, ali za Christinu McDowell, riječ je o podsjetniku na prošlost koja je i danas proganja.

Naime, ona je kći Toma Prousalisa, bivšeg suradnika Jordana Belforta, čovjeka prema čijoj je autobiografiji nastao "Vuk s Wall Streeta" koji ovih dana igra i u hrvatskim kinima.

Ona je u otvorenom pismu LA Weeklyju kritizirala redatelja, scenariste i Leonarda DiCaprija zbog veličanja pohlepe i nezabrinutosti za posljedice njegovih djela.

U otvorenom pismu tvrdi da je nakon što je priča o Belfortu dospjela u medije, morala promijeniti ime jer njezin je otac ukrao njezin identitet, a kada je započelo suđenje Prousalisu, imala je samo 18 godina.

Prousalis je bio odvjetnik koji Belfortu pomogao da od ulagača na prevaru izvuče više od 200 milijuna dolara.

"U školu sam išla bijelim Range Roverom, pošmrkala sam pola Kolumbije i imala svakog tipa kojeg sam poželjela jer moj bi ih otac vozao u svom privatnom avionu. No, tada sam doznala istinu. Istinu o svom ocu i njegovim djelima. Iza svega toga bila je sramota koja vam uništava dušu pod maskom ovisnosti koju volimo nazivati ambicijom, a u stvarnosti je riječ o pohlepi. Pohlepi i želji za slavom. A upravo je slava ono što ste dali samozvanom motivacijskom govorniku i financijskom guru Jordanu Belfortu čije su poslovne mogućnosti udvostručile zahvaljujući ovom filmu", napisala je Christina.


Ona i njezine sestre nakon cijelog su događaja bile prisiljene spajati kraj s krajem.

"Nakon što je sav novac nestao s naših računa, stvari su postale neizdržive. Moja je mlađa sestra od kuće pobjegla sa 17 godina. Moja starija sestra jedva je završila školovanje. Dvije sam godine spavala kod svojih prijatelja i krala salamu iz frižidera svog dečka jer bila sam toliko gladna i posramljena zbog činjenice da ne mogu priuštiti hranu", nastavlja u pismu.

Na posljetku osuđuje i Scorsesea i DiCaprija koje također smatra posrednim krivcima.

"Uspješno ste se povezali s kriminalcem, čovjekom koji se još uvijek nije iskupio svojim žrtvama, a pritom i pogoršavate nacionalnu opsesiju bogatstvom i veličate pohlepu i psihopatsko ponašanje", zaključuje McDowell.

Pročitajte više