Koliko se e-mailova u svijetu pošalje dnevno? Veliko istraživanje o fenomenu elektronske pošte

Foto: Press

U NEŠTO više od 20 godina, elektronska je pošta postala najčešći oblik komunikacije - dnevno se diljem svijeta pošalje više od sto milijardi e-mail poruka. Rezultat je to opsežnog istraživanja o ovom fenomenu suvremenog doba, ali i o navikama korisnika kao i o utjecaju koji elektronska pošta ima na komunikaciju pa tako i na međuljudske odnose općenito.

U istraživanju koje je provelo Sveučilište Južne Karoline u suradnji sa stručnjacima kompanije Yahoo, analizirano je više od 16 milijardi e-mail poruka koje je poslalo više od dva milijuna korisnika Yahooa, a rezultati pokazuju da su poruke koje se šalju elektronskom porukom sve kraće - u prosjeku se sastoje od pet riječi.

Najmanje vremena na sastavljanje e-mail poruke troše tinejdžeri, u prosjeku 13 minuta, dok osobe do 50 godina starosti troše prosječno 24 minute, a osobama starijima od 50 godina u prosjeku treba 47 minuta za sastavljanje e-maila. Kada su u pitanju razlike u navikama s obzirom na spol korisnika, muškarci u prosjeku šalju kraće e-mailove od žena.

Bez obzira na spol i dob, više pristiglih e-mailova za sve uglavnom znači i manju šansu da će osoba odgovoriti na njih.

Pročitajte više