Kristijan Curavić postavio memorijalnu ploču "Jacques Yves Cousteau" u Zadru



U ČETVRTAK poslijepodne u Zadru je održano svečano polaganje "Jacques Yves Cousteau" memorijalne ploče u sklopu projekta pod nazivom Prvo globalno čišćenje svjetskih voda na jednoj od najpoznatijih zadarskih atrakcija, Morskim orguljama.

Kao profesionalni ronilac, Kristijan se već od rane dobi zainteresirao za život i otkrića Jacques Yves Cousteaua pa je upravo u njemu našao inspiraciju za pokretanje projekta Kalypso Junior, gdje sa svojim timom ronilaca uz logističku potporu putujućeg broda Kalypso sustavno čisti hrvatsko
podmorje.

Projekt je ubrzo naišao na značajan interes i podršku van granica Hrvatske te se u njega uključuju i druge europske zemlje kao što su Francuska, Norveška, Švedska,Engleska i Francuska. Zahvaljujući tome projekt je prerastao u organizaciju Prvog globalnog čišćenja svjetskih voda što je i bio glavni cilj udruge.

Uz prisutnost dogradonačelnika Zadra Darka Kasapa, svojom prisutnošću svečanost su podržali i francuski veleposlanik Jerome Pasquier, švedski konzul Slobodan Aničić te predstavnik sponzora, predsjednik uprave Splitske Banke Andre-Marc Prudent. Svečanost je otvorio sam osnivač, Kristijan Curavić.

Pročitajte više