Legendarna Barbara Walters najavila odlazak u mirovinu

Foto: JLP

AMERIČKA televizijska legenda, novinarka Barbara Walters posljednji puta će se pojaviti na televizijskim ekranima 16. svibnja, objavila je njezina matična kuća ABC.

Walters je bila prva žena u SAD-u koja je vodila glavne večernje vijesti a oproštajni nastup prije odlaska u mirovinu imat će na jutarnjem programu za žene "The View" kojeg je osmislila 1997. Televizijska kuća ABC navečer će emitirati dvosatni program posvećen njezinoj karijeri i životu.

"U ovom poslu imate legende, imate ikone i imate Barbaru Walters", kazao je Bob Igler, jedan od direktora tvrtke Walt Disney koja je vlasnica televizijske kuće ABC.

"Ona je rušila barijere, opirala se konvencionalnom, stvarala povijest i postavljala novinarske standarde izvrsnosti više od 50 godina. Teško je zamisliti televiziju bez nje".

Njoj u čast newyorško sjedište vijesti ABC-a nosit će njezino ime.

Walters (84) objavila je prije godinu dana namjeru da se povuče u mirovinu kazavši kako misli da je vrijeme da se povuče.

Tijekom duge novinarske karijere intervjuirala je mnoge poznate osobe iz svijeta međunarodne politike među kojima su i Fidel Castro, Margaret Thacher, Saddam Hussein i Richard Nixon kao i brojne holivudske zvijezde.

Karijeru je započela 1961. kao novinarka za jutarnje vijesti NBC-ija.

Pročitajte više