Ljubav ne poznaje granice: Australac napustio sve i odselio u Zenicu zbog djevojke

Foto: Klix.ba

AUSTRALAC Rusty Woodger prije pola godine s prijateljem je posjetio Zenicu, zaljubio se u grad, ali i u jednu Bosanku.

Naime, njegov prijatelj Mateo često mu je pričao o svom rodnom gradu pa su zajedno razgovarali o tome kako će ga posjetiti jednog dana te obići sve zemlje na Balkanu. Ta želja im se i ostvarila u listopadu prošle godine kad je Rusty dva tjedna nakon svog prijatelja došao u Bosnu i Hercegovinu. Iako je tamo trebao ostati svega nekoliko dana, a potom otići posjetiti još neke europske gradove, Rusty se toliko zaljubio u grad da je ostao puna dva tjedna. Također, Mateo ga je upoznao i sa svojom prijateljicom iz djetinjstva u koju se odmah zaljubio.

Planiranje povratka

"Tijekom tog perioda, Mateo me upoznao sa svojom prijateljicom iz djetinjstva, koja je studirala arhitekturu u Sarajevu. Odmah smo se zaljubili jedno u drugo i, evo, od tada je prošlo skoro deset mjeseci. Čak smo se i zaručili", izjavio je 20-godišnji Australac za Klix.ba.

Krajem listopada Rusty se vratio u Australiju te je putem interneta dogovarao budućnost sa svojom curom. Počeli su planirati kako da zaradi novac te da ponovno dođe u BiH.


"Nakon tri i pol mjeseca, odlučio sam ostaviti sve u Australiji, prijatelje, posao, fakultet i obitelj te ponovo doći u Zenicu. Bio je to 15. veljače i nakon više od 40 sati putovanja iz Melbournea, ponovo sam se sastao sa svojom djevojkom na aerodromu u Sarajevu. Mislim da će nam ta noć zauvijek ostati u sjećanju. Ne samo po tome što smo se se ponovo sreli, već i po količini snijega koji je prekrio glavni grad BiH. To je bio drugi put u mom životu da sam vidio snijeg", priča Rusty koji sad živi u Zenici.

Susret s ramazanom

On i djevojka prikupljaju dokumentaciju kako bi mogli zajedno otići u Australiju, a nedavno su se i zaručili. Za to vrijeme Rusty, student novinarstva, piše blog putem kojeg Australce informira o BiH.

"Nažalost, mislim da je ova regija slabo pokrivena u svjetskim medijima. Obično se piše o ratnim zločinima i sličnim stvarima. Zbog toga, ako pitate prosječnog Australca što zna o BiH, Hrvatskoj ili Srbiji, govorit će samo o ratu i ništa više", objasnio je Australac z Klix.ba.

Na blogu osim o društvenim zbivanjima, Rusty piše i o ramazanu s kojim se susreće prvi put u životu.

"Živim kao podstanar u kući muslimana i razmišljao sam o tome da i ja počnem postiti. Prije nekoliko godina, kada sam prvi put čuo za praksu posta, pomislio sam zar postoje ljudi koji će se tijekom cijelog dana izgladnjivati, bez hrane i vode. Ali, sad kad gledam iz ove perspektive, moje razumijevanje je mnogo veće, kao i poštovanje koje imam prema postu. Prije nekoliko godina vjerovao sam u sve ono što su nam donosili zapadnjački mediji. U tom trenutku bio bih uplašen da sam vidio stotine muslimana na jednom mjestu. Ali, sada kad živim ovdje, shvaćam što islam predstavlja. Volim miris ramazanija u zraku, iftare koji se svake noći pripremaju u našoj kući. Čak sam nedavno prisustvovao kolektivnom iftaru koji je organiziran ovdje u Zenici", ispričao je 20-godišnjak te dodao kako će Bosna i Hercegovina uvijek biti njegov drugi dom iako se planira s djevojkom vratiti u Australiju.

Pročitajte više