Maknite se od računala: Pretjerano chatanje vodi do depresije

ZA DIJAGNOSTICIRANJE depresije, obično je, osim psihičkog stanja, potrebno proučiti stvari poput gesti i govora tijela, no najnovije istraživanje sveučilišta znanosti i tehnologije u Missouriju, govori o tome da je jedan od indikatora depresije i provođenje prevelike količine vremena ispred monitora.

Kako prenosi Huffington Post, istraživanje je uključivalo 216 studenata i pratilo njihovu uporabu interneta koristeći program Cisco NetFlow koji im je pokazao koje stranice najčešće posjećuju i to kako bi ustanovili pokazuju li simptome depresije. Rezultati su otkrili kako su oni studenti koji su pokazivali simptome depresije najviše koristili uslugu "chatanja", konstantno preskakali s korištenja jedne aplikacije na korištenje druge te svako malo provjeravali svoj e-mail.

"Poteškoće pri koncentraciji i donošenje jasnih odluka poznati su indikatori depresije. Također, jasno je da pretjerano "chatanje" uzrokuje izoliranost i usamljenost u stvarnom svijetu ", naglašava istraživački tim.

Također, istraživači tvrde kako se rezultati ovog istraživanja nadovezuju na rezultate onog nedavnog koje je pokazalo povezanost depresivnosti s korištenjem društvenih mreža poput Facebooka ili Twittera.

Pročitajte više