Marina Abramović popizdila na Jay Z-ja: Iskoristio me!

Screenshot: YouTube

MARINA ABRAMOVIĆ, slavna konceptualna umjetnica podrijetlom iz Beograda ljuta je na Jay Z-ja jer mu je dala dozvolu da koristi njezin rad, a on nije ispoštovao svoj dio nagodbe da zauzvrat pomogne njezinom institutu.

Zajednički projekt Abramović i Jay Z radili su pred dvije godine kad je on za glazbeni video nazvan "Picasso Baby: A Performance Art Film" repao šest sati u njujorškoj galeriji Pace pred poznatima i fanovima. Video je inspiriran Abramovićinim nastupom iz 2010. godine nazvanim "The Artist is Present", unutar kojeg je ona sjedila nepokretno u tišini na stolcu 736 sati u muzeju moderne umjetnosti u New Yorku.

Ali, u nedavnom intervjuu za Spike, Abramović je kazala da je "popizdila" zbog toga što Jay Z nije održao svoj dio nagodbe. "Prilagođavao je moj rad pod jednim uvjetom: Da će pomoći mojem institutu, što na kraju nije napravio", kazala je.

68-godišnja umjetnica kazala je da je, kad je sličnu suradnju ostvarila s Lady Gagom, sve prošlo u redu. "Samo time što ima 45 milijuna sljedbenika, dovela je toliko mladih ljudi u moju publiku". S druge strane, osjeća se kao da ju je Jay Z "potpuno iskoristio". "Na kraju je to bila jednosmjerna transakcija. Nikad više to ne bih napravila".

 

Pročitajte više