Michelle Obama nahvalila "Snajperista"

Foto: Press

AMERIČKA prva dama Michelle Obama je na sastanku za popularizaciju i reintegraciju američkih vojnih veterana u društvo nahvalila najnoviji za Oscara nominirani Eastwoodov uradak "American Sniper".

Glavna zvijezda filma Bradley Cooper, predsjednik Obama i predstavnici najmoćnijih medija i holivudskih studija sastali su se u Washingtonu kako bi pokrenuli inicijativu 6 CERTIFIED. Ta bi inicijativa omogućila da se na kutu ekrana filmova i serija, koji su za to dobili dozvolu od strane Got your 6 (udruga za popularizaciju i integraciju veterana), izvjesi medalja.

Da film ili serija za to dobije dozvolu mora prikazivati veterane, popularizirati ih ili biti snimljen od strane vojnih veterana. Udruga Got your 6 je inače osnovana 2012. kako bi između ostalog pokušala uključiti Hollywood u razbijanju stereotipa i promoviranju bolje percepcije američkih vojnih veterana u društvu.

"Nadamo se da će naša zemlja poželjeti našim veteranima dobrodošlicu, i to ne tako što će ih razdvajati nego primiti natrag u društvo", izjavila je Obama.

Stala je i u obranu Američkog Snipera: "Znam da je bilo kritika, ali osjećam kako ova film dotiče mnoga od onih iskustava i emocija koje sam iz prve ruke imala priliku čuti od vojnika i njihovih obitelji u proteklih nekoliko godina".

Pročitajte više