Mislile su da drže Coca Colu grudima za plemenite svrhe, a ispale su nasamarene

Foto: Instagram

INTERNET je prije nekoliko tjedana zapalio novi izazov, u kojem su uglavnom sudjelovale žene. Sve koje su ga ispunile, fotografiju ili video svog postignuća označavale su sa "HoldACokeWithYourBoobsChallenge", odnosno "Izazov: Zadrži Coca Colu svojim grudima. Izazov je počeo kao šala, a kad je postao popularan organizatori su rekli da žele podignuti svijest o raku dojke i prikupiti novac za njegovo liječenje.

Za razliku od Ice Bucket Challengea koji je skupio čak 75 milijuna dolara za borbu protiv amiotrofične lateralne skleroze, odnosno ALS-a, ovaj izazov nije prikupio ništa. Osim toga, razne organizacije koje pružaju pomoć ženama oboljelima od raka dojke optužile su organizatore izazova da tešku bolest prikazuju kao nešto seksi.

Podsjetimo, žene, a i poneki muškarci, na društvenim su mrežama objavili fotografije i snimke na kojima između grudi drže bocu ili limenku Coca Cole, usput skrivajući bradavice. Neke pak nisu skinule grudnjak, pa im je on pomagao držati piće. Izazov je pokrenula manekenka Gemma Jaxx, koja je na Facebooku pokazala svoje umijeće držanja boce grudima.

Iako su predložili da svi koji ispune izazov nominiraju troje prijatelja, koji potom mogu držati bocu ili limenku između grudi ili mogu uplatiti novac nekoj organizaciji koja se bavi istraživanjem i liječenjem raka dojke, poput Fundacije za istraživanje raka dojke, na kraju o tome nisu obavijestili Fundaciju, a nitko nije ni donirao novac, piše Daily Mail.

"Nema poveznice između nas i Dannyja Forsta i Gemme Jaxx. Nadamo se da će ipak uplatiti nešto na naš račun", rekli su iz Fundacije za magazin Esquire.

"Ljudi su iz nekog razloga počeli pisati da je sve ovo za podizanje svijesti o raku dojke. Shvatio da bi se i iz cijele kampanje moglo izroditi nešto pozitivno, pa sam pristao na to", napisao je Danny Frost na Facebooku.

 
#holdacokewithyourboobs

#holdacokewithyourboobs #holdacokewithyourboobschallengeFirst of many videos - lol

Posted by Holdacokewithyourboobs on 18. svibnja 2015
 

#holdacokewithyourboobschallengeIch wurde Nominiert ! Das ganze ist eine Spass Challange und ich Nominiere Micaela Schäfer, Cathy Engels und Celina Davis

Posted by Anike Ekina on 17. svibnja 2015

 

Pročitajte više