Miss Hondurasa ubijena zbog ljubomore sestrinog dečka

Foto: Twitter

SAMO nekoliko dana prije nego se uputila na izbor za Miss svijeta, 19-godišnja Miss Hondurasa, Maria Jose Alvarado, netragom je nestala, a vlasti su danas izdale priopćenje u kojem stoji da su Maria i njezina sestra Sofia pronađene mrtve.

Priča o nestaloj misici postala je glavna tema ne samo u lokalnim već i u svjetskim medijima.

Lokalne vlasti uhitile su četiri osobe nakon njihovog nestanka, a među njima i Plutarca Antonija Ruiza koji je bio glavni osumnjičenik za otmicu, a potom i ubojstvo svoje djevojke, 23-godišnje Sofije Trinidad i njezine sestre, trenutne Miss Hondurasa.

Njihova tijela pronađena su u selu Cablotales pokraj rijeke Aguaguae, objavio je policijski dužnosnik Leandro Osorio, a policiju je do tijela doveo Ruiz nakon što je priznao njihovo ubojstvo.

Aris Maldonado koji je bio Ruizov suučesnik također je priznao da je pomogao Ruizu zakopati tijela pored rijeke, smatrajući da će se ista tako "brže raspasti".

Sofia i Maria nestale su u četvrtak, nakon rođendanske zabave, a tijekom uhićenja Ruiza policija je zaplijenila pištolj i dva vozila.

Cijeli je slučaj izazvao šok u već ionako nasilnoj zemlji u kojoj se nalazi i San Pedro Sula, grad s najviše ubojstava na svijetu koji je samo pedesetak kilometara udaljen od Santa Barbare, grada u kojem su djevojke posljednji put viđene.

Sofia je navodno stigla na zabavu u privatnom automobilu, u društvu nekoliko muškaraca, a oko šest sati poslijepodne otišli su pokupiti njezinu sestru.

Motiv ubojstva je navodno ljubomora. Ruiz je prvo ustrijelio djevojku Sofiju i to zato jer je plesala s drugim muškarcem, nakon čega je ubio njenu sestru Mariju. Sa Sofijom se prvo žestoko posvađao i potom u nju ispalio nekoliko hitaca, nakon čega je ustrijelio i Miss Hondurasa, u trenutku kada je pokušala pobjeći.

Pročitajte više