Može li morbidnije? Ručni sat uz koji nikad nećete zaboraviti da vas čeka smrt

Screenshot: Kickstarter

AKO PONEKAD i uspijete zaboraviti da činjenicu da su nam dani na ovom svijetu ograničeni, nema brige, sad je osmišljen Tikker, sat koji vam odbrojava vrijeme do smrti.

Dakle, u pitanju je digitalni ručni sat koji bi vam trebao pomoći odrediti koliko ćete dugo živjeti. U njega unesete vrijeme koje vam je izračunato nakon odgovora o zdravstvenom stanju i unošenja godine rođenja i - to je to -odbrojavanje može početi, piše Mashable. Svaki sat dolazi s knjižicom nazvanom "Vrijeme je" koji vas vodi kroz proces izračunavanja vremena koje vam je ostalo.

I iako se čitava ideja čini prilično morbidnom, tvorci tvrde da im je namjera bila pomoći ljudima da ne gube vrijeme u životu: "Mislim da možemo bolje provesti život, donijeti bolje odluke, ako smo više svjesni nadolazećeg kraja. To nam pruža perspektivu - male se stvari više ne čine tako važnima. Zato na Tikker gledam kao na sat sreće", izjavio je Fredrik Colting, čovjek iza ideje.

Kako bi sat krenuo u proizvodnju pokrenuta je kampanja na Kickstarteru, a svatko tko donira više od 39 dolara svoj će primjerak dobiti do travnja 2014. godine.

Pročitajte više