Na eBayu se prodaju medalje s maratona u Bostonu: Proizvođač tvrdi da su ukradene, krađa nije prijavljena

Screenshot: EBay

NEKOLIKO zlatnih medalja koje su bile namijenjene trkačima na bostonskom maratonu ovog su se četvrtka pojavile na eBayu, prenosi Reuters.

Dan Ashworth, vlasnik tvrtke koja medalje proizvodi posljednjih 31 godinu maratona, pojasnio je da su prolaznici u čitavom kaosu koji je nastao nakon eksplozija vrlo lako mogli ukrasti medalje te se sad pokušavaju financijski okoristiti: "To je prilično odvratno. Sumnjam da bi bilo koji maratonac ikad prodao svoju medalju", ispričao je.

Iz eBaya su poručili da "ne dozvoljavaju prijave koje uključuju grafičke prikaze, glorificiranje ili pokušaje da se profitira od bilo kojeg oblika tragedije i ljudske patnje", te da "provjeravaju sve prijave kako bi se osigurali da su one u skladu s njihovim pravilima ponašanja". Također, poručili su da još uvijek istražuju pojedinačne slučajeve prodaje medalja, a nisu odgovorili na upit postoji li mogućnost da blokiraju sve ponude koje uključuju ove medalje.

Bostonski maraton prestižno je natjecanje koje se ove godine održavalo 117. put, a Ashworth je pojasnio da je dosad njegova tvrtka proizvela više od 26.000 medalja za ovo natjecanje. Izjavio je i da je kraj ciljne linije čekao svoju suprugu i kćer da završe trku te da ne zna što se točno događalo s medaljama. Glasnogovornica bostonske policije i glasnogovornik maratona priopćili su da nikakva krađa nije prijavljena.

Pročitajte više