Na premijeri IMAX dokumen­tarca "Arktik" oduševljeni i mali i veliki!

Foto: Damir Krajač/CROPIX

SINOĆ je u multipleksu CineStar Arena IMAX održana svečana premijera IMAX dokumentarnog filma "Arktik", velike avanture o životu na samom vrhu svijeta. Premijeru je otvorila glumica Ana-Marija Vrdoljak, koja je i sama ostala oduševljena filmom i vizualnim efektima.

Prekrasni krajolici i nikad do sad snimljeni prizori obitelji polarnih medvjeda oduševili su sve prisutne. U filmu su uživali Daniela Trbović, Karmela Vukov Colić, Dubravko Merlić, Andrija Vrdoljak, Elizabeta Gojan, Aleksandar Stanković, Martina Čičko-Karapetrić i mnogi drugi. Podijelit ćemo s vama i njihove dojmove:

"Prvi put sam u ovom 3D-u i naravno prekrasno je. Film je topla medvjeđa priča i nimalo optimistična vizija onoga sto vidimo. Ne znam kako ćemo povući kočnicu i pomoći medvjedima i sebi", rekla je Daniela Trbović.

"Film je tužan, a mislim da smo Arktik već izgubili. Svejedno vrijedi upozoriti! Ja bi rađe gledao pješčanu plažu i otoke, ali ovo je zaista jedna posebna ljepota, ta ledena arktička masa. Medvjedi su divni!", rekao je novinar Dražen Ilinčić.
 
Film je sniman tijekom četiri duge, hladne godine, a glazbu za film napisao je Paul McCartney. U originalnoj verziji filma tekst pripovijeda Meryl Streep, dok je u hrvatskoj verziji tu ulogu preuzela Lela Margitić.

Film "Arktik" prikazuje se diljem svijeta ekskluzivno u IMAX kinima, u Hrvatskoj od 30. svibnja.

Pročitajte više