Najbogatije zvijezde YouTubea: Od popularnog kanala do milijunske zarade

Foto: YouTube

YOUTUBE se odavno pokazao kao mjesto na kojem se može ostvariti dobar biznis. Imena nekih od najvećih zvijezda ove stranice vjerojatno ni ne znate, a oni zahvaljujući vašim klikovima dobro zarađuju. Sponzori vole popularne kanale i preko njih reklamiraju svoje proizvode ili usluge i tako autori kanala gomilaju novac.

Business Insider napravio je listu najbogatijih zvijezda YouTubea. Uz pomoć analitičke kompanije SocialBlade napravili su procjenu godišnje zarade kanala i došli do nevjerojatnih brojki.

10. TobyGames/TobyTurner/Tobuscus

Toby Turner jedan je od najpopularnijih komičara na YouTubeu koji se stranici priključio 2006. godine. Procjenjuje se kako godišnje dobije do dva milijuna dolara prihoda za svoja tri kanala.



9. BFvsGF/PrankvsPrank


Kanal PrankvsPrank nastao je kada je Jesse Wellens na prevaru snimio svoju curu kako jede žlicu punu cimeta i zahvaljujući tome napravio viralni hit. Ubrzo mu se Jeanna osvetila za to i napravila svoj video, a njihovi kanali u međuvremenu su postali unosni. Zarađuju do 2.26 milijuna dolara godišnje.


8.TheWillyRex/WillyRex

Španjolac Guillermo Diaz poznati je YouTube komentator video igri. Napustio je školu kako bi se u potpunosti mogao posvetiti produciranju videa za YouTube. To mu se svakako isplati jer godišnje zaradi do 2.31 milijuna dolara.



7. TheFineBros


Benny i Rafi Fine iz Brooklyna autori su iznimno popularne serije videa "React". Jednostavna ideja da ljudima pokazuju viralne video hitove i snimaju njihove reakcije pokazala se kao unosna. Sponzori su im Ford i Comedy Central, a godišnje zarade 2.41 milijuna dolara.


6. Vegetta777

Samuel de Luque radi zabavne sinkronizacije za video igre i tako ih pokušava pretvoriti u "filmove". Zahvaljujući popularnom kanalu zarađuje do 2.59 milijuna dolara godišnje.



5. SkyDoesMinecraft

Adam Dahlberg još je jedan komentator igara, a najviše se posvećuje "Minecraftu". Za to godišnje zaradi do 2.92 milijuna dolara.


4. Smosh

Iza ovog imena krije se komičarski duo u kojem se nalaze YouTube veterani Ian Hecox i Anthony Padilla. Poznati su po svojim zabavnim videima i parodijama. Imaju nekoliko kanala i zahvaljujući njima zarađuju do 4.49 milijuna dolara godišnje.



3. DisneyCollectorBR


Popularni kanal nepoznate Brazilke hit je među roditeljima koji videima objavljenim na kanalu zabavljaju svoju malu djecu. Autorica kanala u svojim videima slaže Disney igračke uz komentare. Ovim laganim poslom godišnje zaradi do 5.06 milijuna dolara.



2. BluCollection


Baš kao i na prethodnom kanalu, videi na ovom pružaju uvid u svijet igračaka. Nepoznati autor kanala sastavlja igračke različitih kompanija i komentira ih, a te kompanije očito ga dobro nagrađuju za njegov trud jer godišnje zarađuje do 6.38 milijuna dolara.



1. PewDiePie


Felix Arvid Ulf Kjelberg iz Švedske poznati je komentator video igara koji je apsolutno dominirao YouTubeom prišle godine. Mnogi njegov uspjeh pripisuju tome što jako puno vremena provodi u komunikaciji s fanovima, odgovara na njihova pitanja, YouTube komentare i formira zajednice. Procjenjuje se kako je u godinu dana zaradio do 8.47 milijuna dolara.

)

Pročitajte više