Najdeblja beba: Ima osam mjeseci, a teži kao prosječni šestogodišnjak

Screenshot: YouTube

SANTIAGO MENDOZA ima osam mjeseci, ali već teži kao prosječni dječak od pet do šest godina - 19,6 kilograma.

I to je razlog zbog kojeg je oduzet majci: kako bi ga se stavilo na dijetu i spasilo mu život, prenose britanski mediji.

Njegova majka Eunice Fandiño priznala je da je njezino "neznanje" uzrokovalo Santiagovo groteskno debljanje jer bi mu svaki put kad je plakao u usta gurnula bočicu da ga smiri. "Rođen je nemiran pa ako je plakao ja bih ga hranila", kazala je i dodala da je bila doslovno zatvorenica u vlastitomu domu jer je njezino dijete bilo preteško da izađe s njim van.

Santiago je službeno najteža beba u Kolumbiji, a umjesto s majkom u domu u Valleduparu sad će živjeti u Bogoti, kamo je doveden prošle nedjelje. O njemu će brinuti volonteri iz udruge kojoj je zabrinuta majka poslala pismo tražeći pomoć.

Santiago je dosad zbog debljine već nekoliko puta završio u bolnici, a direktor udruge koja će mu pomoći kazao je da je sad pod nadzorom liječnika u Bogoti, koji će mu pokušati smanjiti kilažu prije nego što ga se podvrgne nizu zahvata. "Trebat će mu dugotrajan tretman, zdrava hrana i kad bude stariji fizička aktivnost. U suprotnom ga u budućnosti očekuje dijabetes, visok krvni tlak i ozbiljni problemi sa zglobovima", kazao je kirurg Cesar Ernesto Guevar za lokalne medije.

Pročitajte više