Najdeblji čovjek na svijetu preminuo u 44. godini

Screenshot: YouTube

BRITANAC Keith Martin preminuo je od upale pluća u 44. godini. Martin koji je prije nekoliko mjeseci težio čak 445 kilograma i time službeno postao najdeblji čovjek na svijetu, nije mogao hodati te je većinu vremena provodio u krevetu, ležeći i prejedajući se.

Jeo je preko 20 tisuća kalorija dnevno što je deset puta više od preporučene količine te bi samo za doručak pojeo šest jaja, nekoliko pizza, kebaba i Big Macova, kinesku hranu te dvije litre gaziranog pića i šest šalica kave.

Ipak, prije osam mjeseci je odlučio okrenuti svoj život naopačke te se podvrgnuo operaciji kojom su mu uklonjene tri četvrtine želuca, nakon čega je izgubio 50 posto svoje težine, prenosi The
Guardian.

"Ovo je prilika da zatvorim staro poglavlje svog života i započnem nešto novo. Gdje će me to odvesti, ne znam, no vrijeme je da saznam", kazao je Martin mjesec dana prije svoje smrti.

Martin o kojem su godinama brinule sestre Sharon i Tina, bolovao je od depresije te je kilograme počeo nakupljati u ranim dvadesetima.

Njegovo psihičko stanje se naglo pogoršalo nakon što mu je preminula majka, također od upale pluća, kada je imao 16 godina.

"Počeo sam jesti kako bih zatomio bol. Uvijek sam bio depresivan, a osim toga bolujem od agorafobije zbog koje se bojim izaći u javnost. No, nisam se nikad liječio od toga. Samo želim biti sretan, bez potrebe da me hrana uveseljava", otkrio je Martin 2012. godine.






 

Pročitajte više