Najgore prve rečenice romana 2012.: Pročitajte "bisere" koji su odnijeli titule najgorih



GODIŠNJE natjecanje The Bulwer-Lytton Fiction Contest, tijekom 2012. godine iznjedrio je nove "bisere" svjetske literature. Naime, ovo natjecanje tradicionalno se održava svake godine te se proglašavaju autori najgorih prvih rečenica u knjigama kroz nekoliko kategorija.

Ideja je potekla zahvaljujući autoru iz viktorijanskog razdoblja, Georgeu Bulweru-Lyttonu koji je u svom romanu napisao: "Bila je mračna i olujna noć". Na natjecanje je tijekom godinu dana primljeno preko 3.000 prijava.

Pobjednici

"Kad joj je rekao da je voli, zagledala se u njegove oči i primijetivši infekciju na trepavicama, razmišljala je o tome kako maleni crvi kopaju po čahuricama da bi se najeli masnih naslaga, dok svaka ženka poliježe barem 25 jaja u svaku čahuricu, što uzrokuje upalu, te jesu li oči uistinu prozor u dušu, jer ukoliko jesu, njegovoj duši uistinu treba fugiranje", rečenica je koja je odnijela titulu najgore, a napisala ju je britanska novinarka i spisateljica Cathy Bryant.

Najgori romantičar 2012. godine bez konkurencije je svakako Dan Leyde koji je napisao: "Tvoje oči su kao duboki, plavi bazeni u kojima bih se volio utopiti, rekao je Kimberly kad ga je pitala što misli; ali ono što je zapravo mislio bilo je to da kad puni mobitel zaboravi vratiti mali poklopac unutra, ali nije joj to imao namjeru reći".

U kategoriji vesterna pobijedio je Terry L. Johnson koji je napisao ovaj "biser" od rečenice: "Sišao je s konja, što mu se učinilo čudnim jer je oduvijek vjerovao da silazi s patke ili guske".

Pročitajte više