Najjača Hrvatica: Upoznajte lijepu Slavonku koja diže 307,5 kilograma

Foto: Facebook

OVIH dana mediji su prepuni priče o Milijani de Mori Vojnović, Požežanki koja je na prvenstvu Hrvatske u "powerliftingu" u Virovitici oborila čak tri nacionalna rekorda.

Naime, Milijana je u čučnju podigla 112,5 kilograma, u dizanju s klupe 70 kilograma, a u "mrtvom" dizanju 125 kilograma. Ukupno se radilo o 307,5 kilograma, a to je za 27,5 kilograma više od drugoplasirane.

Iako je novo ime (ovim se sportom počela baviti tek prije godinu dana), već je postala rekorderka, a javnost ju je imala prilike zapaziti krajem prošle godine kada je oborila tri rekorda na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu.

"Prije 10 godina bila sam prvakinja Hrvatske u kick-boxingu. Zadala sam si cilj da 2014. postanem prvakinja i u dizanju utega te tako obilježim 10 godina od mog zlata iz kick-boxinga. Sve više cura se bavi ovim sportom. Cilj mi je predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. Znam da moram trenirati žestoko. Sve je moguće, ali moram napraviti plan", rekla je tada za Mrežu TV.

Podršku joj daje i njezin suprug, boksač Mark "The Dominator" de Mori: "Mark je ponosan na mene. On je važan element u mojim uspjesima. Ponekad imam loš dan, frustrirana sam nakon teških treninga, a on je tu za mene. Pomaže mi puno, gura me naprijed".

Pročitajte više