Najskuplji filmski rekviziti: Aston Martin Jamesa Bonda prodan za više od četiri milijuna dolara

POČETKOM tjedna New York Times otkrio je čitateljima kako perika koju je Michelle Williams nosila u filmu "Moj tjedan s Marylin" košta četiri tisuće dolara. Naravno, namijenjena je obožavateljima i kolekcionarima. Perika se još nije prodala, no da je, pridružila bi se dugačkoj listi skupih i prodanih rekvizita iz filmova. U čast odanim kolekcionarima diljem svijeta, portal Moviefone sastavio je listu najskupljih rekvizita ikad prodanih.

1) Leteći automobil iz filma "Chitty Chitty Bang Bang" - Slavni automobil u filmu je vozio Dick Van Dyke, a na aukciji je prodan za 805 tisuća dolara, iako se očekivalo da će premašiti milijun.

2) Aston Martin DB5 iz "Goldfingera"
- Omiljeni automobil Jamesa Bonda prodan je za 4,1 milijun dolara prije dvije godine. Automobil je bio prilagođen potrebama šarmantnog filmskog špijuna. I vozio ga je Sean Connery u mladim danima.

3) Mač Lukea Skywalkera iz "Ratova zvijezda" - Ovo oružje rabio je u filmu Mark Hamill, a iako nije prva od stvari koju bi kolekcionar poželio, mač je prodan za više od 200 tisuća dolara 2008. godine.

4) Mala crna haljinica iz "Doručka kod Tiffanyja" -
Slavna haljina koju je nosila Audrey Hepburn prodana je za 923 tisuće dolara na aukciji 2006. godine. Ova haljina napravljena je po mjeri glumice i jedna je od tri koje su napravljene za potrebe filma.

5) DeLorean DMC - 12 iz "Povratka u budućnost II" - Automobil iz ovog filma prodan je u prosincu 2011. godine, a kolekcionara je koštao 541 tisuću dolara.

6) Porsche 911 i odijelo za trke iz "Le Mansa" -
Akcijski film iz 1971. godine privukao je kolekcionare 2011. godine. Vrtoglave svote dosegli su Porsche i odijelo Stevena McQueena. Porsche je prodan za 1,25 milijuna dolara, a odijelo je dosegnulo 984 tisuće dolara.

7) Malteški sokol u filmu "The Maltese Falcon"
- Statua koju je u rukama 1941. godine držao Humphrey Bogart prodana je za nešto više od 398 tisuća dolara. Kupio ju je Ronald Winston, predsjednik lanca draguljarnica "Harry Winston".

8) Blaster iz "Blade Runnera"
- Futurističko oružje kojim se koristio Harrison Ford u filmu Ridleyja Scotta, prodano je za 270 tisuća dolara 2009. godine.

Pročitajte više