Najstariji sijamski blizanci žele nadmašiti dosadašnje rekordere

Screenshot: YouTube

NAJSTARIJI sijamski blizanci na svijetu planiraju u subotu u Daytonu, Ohio, prirediti javno slavlje povodom skorašnjeg 63. rođendana, premašujući životni vijek originalnih sijamskih blizanaca, braću Bunker.

Donnie i Ronnie Galyon su stari 62 godine, osam mjeseci i osam dana i već su nadživjeli Chang i Eng Bunker koji su živjeli od 1818. do 1874. Bunkeri su rođeni u Sijamu, današnjem Tajlandu. Braća su spojena prsima i dijele neke organe, što je godinama ozbiljan problem jer kada se jedan razboli tako odmah ugrožava drugoga.

Blizanci žive s mlađim bratom Jimom i njegovom suprugom Mary. Sijamski blizanci su s ocem i ostalih sedmero braće i sestara godinama od četvrte do 40. godine bili na turnejama, predstavljajući američkim gradovima "ljudsku nastranost", sve dok takve priredbe nisu ispale iz mode pa su se poslije prebacili na Latinsku Ameriku i Meksiko.

Galyoni namjeravaju ući u Guinnessovu knjigu rekorda i nadživjeti braću Giacoma i Giovannija Battistu Tocci, Talijane rođene 1877. koji su živjeli 63 godine. Donnie i Ronnie će 63 godine napuniti u listopadu.

Pročitajte više