"Najtaštiji muškarac Britanije" bivšu optužio da je prostitutka i tražio od nje 50.000 kuna

FITNES fanatik Matt Dunford, koji je prozvan "najtaštijim muškarcem Britanije", osuđen je na 120 sati rada za opće dobro nakon što je maltretirao bivšu djevojku tako što je napravio lažnu web stranicu na kojoj je tvrdio da je prostitutka.

Brazilsku manekenku Amandu Branco bombardirao je s 50 poruka dnevno, a nakon što je šestomjesečna veza završila od nje je ucjenom pokušao izvući 53.000 kuna. Kad je odbila dati mu toliki novac, bodybuilder je napravio njen lažni profil na stranicama s escort uslugama i poslao je njenoj majci i sestri. Dunford se nije pojavio na sudu, no unatoč tome je osuđen za nenasilno uznemiravanje po dvije točke optužnice, piše Daily Mail.

Maneken, koji sad radi kao striper, a tvrdi da na svoj izgled troši milijun kuna godišnje, opravdao se predoziranjem nekoliko dana prije ročišta. Predsjednica sudskog vijeća Amanda Barron rekla je da je osuđen zbog dva slučaja uznemiravanja tijekom duljeg perioda.

"To je izazvalo velik stres kod tužiteljice te je utjecalo na njen rad. Odlučili smo da su ova dva prekršaja dovoljno ozbiljna da ga osudimo na rad za opće dobro. Osim toga, imat će zabranu pristupa tužiteljici, mislimo da je to nužna mjera opreza", rekla je, odredivši da Dunford mora odraditi 120 sati rada za opće dobro u periodu od 12 mjeseci.

Bivši par se upoznao u Irskoj, a potom su se preselili u London gdje su oboje radili u teretani. Njihova veza završila je nakon šest mjeseci u listopadu 2013. godine. On prekid nije podnio mirno, pa ju je uznemiravao porukama, pozivima i e-mailovima, a kad ništa nije upalilo odlučio se na ucjenu, iako za nju na kraju nije optužen. Brazilka je ustvrdila da je primala 30 poziva i 50 poruka dnevno u kojima ju je nagovarao da se nađu.

"Otišla sam u Brazil na tri mjeseca da se maknem od njega. Istog dana kad sam se vratila, ostavio mi je poruku: 'Jesi li se vratila? Jesi li se vratila? Jesi li se vratila?'. Ne znam kako je znao da jesam. Stalno je tražio da se nađemo, tvrdio je da ima problema s drogama i da mu zato treba moje prijateljstvo", ispričala je Amada.

U veljači 2014. joj je rekao da je otkrio da nije samo striptizeta, već i prostitutka.

"Počeo me ucjenjivati, tražio je 53.000 kuna zato što sam mu uništila život. Uplašila sam se, a onda mi je on odgovorio da ću vidjeti što će mi se dogoditi ako mu se ne javim. Dao mi je vremena do ponoći i adresu hotela koji je udaljen samo pet minuta od mog stana. Potom je photoshopirao stranicu i poslao je mojoj majci i sestri, tvrdeći da sam prostitutka", ispričala je.

Tužiteljica Doreen Bogle ispričala je da je Dunford u porukama bivšoj djevojci pisao da bi se trebala vratiti u Brazil jer je uništila živote ljudima u Engleskoj i da policija mrzi prostitutke jer su drogerašice i lažljivice.

"Ona je sramota, pobrinut ću se deportiraju u Brazil, imam najbolje odvjetnike", napisao je u e-mailu prijatelju, nazvavši Amandu "čistim zlom koje ga je pokušalo uništiti".

Amanda je na kraju pozvala policiju kad joj se pojavio pred vratima tražeći da ga pusti u stan da uzme svoje dodatke prehrani.

Pročitajte više