Nakon deset godina mačak se vratio kući!

Foto: Meltybuzz.fr

DESET i pol godina nakon što je posljednji put bio sa svojom obitelji mačak Olive vratio se u dom u gradiću u francuskoj Bretanji.

Ovog ponedjeljka navečer Patrick Leroux susreo je mačka na putu prema kući. On mu se počeo umiljavati oko nogu: "Nisam odmah pomislio na Olivea, ipak je prošlo 10 godina. Ali kad sam mu vidio oči bio sam siguran da je naš. I prepoznao je svoju kuću. To je Olive", ispričao je razdragani gazda, prenose francuski mediji. Dugodlaki bijeli mačak izgledao je kao lutalica, kaže Leroux, dodajući da mu je dlaka bila duga i gusta, poput ovčjeg krzna.

Obitelj Leroux s Oliveom se rastala 2003. godine kad su otišli na odmor sa svojim, tada šestomjesečnim sinom Alexanderom. Mačka su ostavili prijatelju da se brine o njemu, ali kad su se vratili, njega više nije bilo. Prolazile su godine i obitelj je nabavila novu mačku. Ipak, iako ga se ne sjeća, 11-godišnji je Alexander sretan što im se vratio stari ljubimac: "Ovo je čudo. I ovo je dokaz da mačke osjećaju kao i ljudi", zaključio je dječak.

Pročitajte više