Nakon što su Izrael optužili za genocid, Penelope Cruz i Javier Bardem na "crnoj listi"?

Foto: Splash

HOLIVUDSKI producenti dali su do znanja da bi Penelope Cruz i njezin suprug Javier Bardem zbog izjava o Izraelu mogli završiti na "crnoj listi", piše Hollywood Reporter.

Naime, bračni par je u srpnju potpisao otvoreno pismo u kojem se Izrael optužuje za genocid u Palestini.

Hollywood Reporter prenosi izjave anonimnih holivudskih producenata (koji su već surađivali sa španjolskom glumicom) koji tvrde da je više nikada neće angažirati.

Ipak, čelni čovjek studija Reletivity Media, Ryan Kavanaugh, otvoreno je iznio svoje mišljenje: "Kao unuk ljudi koji su preživjeli holokaust, znam da je svatko tko situaciju u Izraelu naziva 'genocidom', a ne samoobranom, ili neznalica, ili ne bi smio davati komentare, ili je antisemitist".

Kavanaugh je već ranije negativno komentirao pismo te dodao da je primio preko 500 poziva, emailova i poruka podrške čelnika holivudskih studija. No, dodaje i da ne vjeruje da će se potpisivanje pisma negativno odraziti na njihove karijere sve dok filmovi u kojima se pojavljuju dobro prolaze na kino blagajnama.

No, njegovo mišljenje ne dijeli producent koji je za Hollywood Reporter izjavio da bi studiji ubuduće mogli "kalkulirati prije nego angažiraju Penelope Cruz ili Javiera Bardera" objasnivši da je na kraju dana ipak riječ o biznisu te da bi se njihove izjave mogle negativno odraziti na uspjeh pojedinih projekata u određenim zemljama koje simpatiziraju Izrael.

Podsjetimo, i glumac Jon Voight komentirao je njihov potez rekavši kako bi zbog onog što su učinili trebali "posramljeno pognuti glave" i upozorio na "podivljali antisemitizam diljem svijeta".

Pročitajte više