VIDEO Otkrila tajni prolaz u spavaćoj sobi, ljudi pišu: "To je bila tamnica"

Screenshot: TikTok

AGENTICA za nekretnine Jessica Law podijelila je na TikToku snimku jezivog otkrića na koje je naišla u kući na Floridi koju prodaje, a video je ubrzo postao viralan. 

"Neću lagati, svih godina koliko prodajem nekretnine, nikad mi se ovako nešto nije dogodilo", priznala je pa objasnila kako je pronašla tajnu prostoriju u spavaćoj sobi kuće izgrađene 1958. godine. Iza drvenih vrata u spavaćoj sobi otkrila je skrivena željezna vrata sa zasunom koja vode u podzemnu prostoriju, opremljenu strujom, vodom i odvlaživačem zraka. 

@jessicadlaw Things that make you go hmmmmm. #realestate #creepy #panicroom #realtor #realtorsoftiktok #homes #basement #scarystory ♬ original sound - Jessica Law

"Čudno je jer nemamo puno podruma na Floridi. To nije tipično", objasnila je, pa upitala pratitelje što misle, čemu služi tajna prostorija. 

Pojavile se razne teorije

Neki su inzistirali na tome da je riječ o tamnici, dok su se drugi našalili da je izgrađena u slučaju zombi-apokalipse. Oni malo ozbiljniji sugerirali su da se radi o skloništu od nevremena ili bunkeru koji bi se koristio u slučaju nuklearne opasnosti. Međutim, agenticu je mučilo jedno pitanje.  

"Ako ste ovo izgradili kako bi pokušali zaštiti se od zračenja ili nevremena, zašto biste napravili željezna vrata s rešetkama?" upitala je.  

"Pozovi policiju ili se spusti dolje s UV lampom", sugerirali su joj neki. 

Pročitajte više