Ne, piton nije progutao cijelog čovjeka

Foto: Twitter

PROTEKLIH dana društvenim se mrežama pa i medijima proširila fotografija za koju se tvrdilo da je na njoj prikazan piton koji je progutao čitavog čovjeka.

Nagađanja o tome gdje je fotka snimljena sezala su od Azije do Afrike i Amerike, ali ono oko čega su se svi komentatori složili jest to da je zmija progutala odraslu osobu u komadu. Na jednoj stranici tvrdi se da je fotka snimljena u Indoneziji, gdje je moćni gmizavac progutao uspavanog pijanca. U drugoj verziji zmija je progutala ženu u južnoj Africi, ovog ljeta, a snimio ju je profesionalni reporter.

Ali, fotka je ipak lažna, što je potvrdio i Hoax Slayer i to još u prvom viralnom valu ranije ove godine: "Ista fotografija kruži u raznim kontekstima od rujna 2012. godine. Linda Laina Nyatoro objavila ju je na svojoj Facebook stanici u lipnju 2013. godine, ali u komentarima pojasnila da nije nazočila navodnom napadu. U ranijim verzijama tvrdilo se da je zmija progutala muškarca koji je pijan zaspao pored ceste u Jakarti, nakon što su poplave pogodile regiju. Niti jednu priču nije potvrdio niti jedan vjerodostojni medij. I iako su ovako velike zmije ubijale ljude, potvrđeni i dokumentirani slučajevi u kojima su takve zmije progutale odraslog čovjeka vrlo su rijetki".
 

Pročitajte više