Ne prestaje davati: Koautor "Simpsona" razdijelit će svoje bogatstvo humanitarnim udrugama

Foto: The Sam Simon Foundation/Facebook

SAM SIMON, koautor legendarnog crtića "The Simpsons", nije ni pomislio da će svojim crtićem nakon lansiranja 1989. zaraditi desetke milijuna dolara. Sada ih, suočen sa smrtonosnom bolešću, želi razdijeliti, piše Huffington Post.

Nakon što mu je dijagnosticiran rak debelog crijeva, Simonu je rečeno kako će živjeti još tri do šest mjeseci. No, on je odlučio svoje preostalo vrijeme posvetiti doniranju velikog dijela svog novca u dobrotvorne svrhe.

"U bolnici, nakon operacije, shvatio sam kako je vrijeme za stvaranje planova", rekao je Simon za TMZ.

Na vrhu liste njegovih aktivističkih prioriteta stoje prava životinja. 2011. godine osnovao je zakladu koja donira hranu, cijepi i kastrira pse i mačke te trenira pse besplatno. Ovu je neprofitnu organizaciju zasnovao samo od svog novca, a na internetskoj stranici piše kako organizacija ne prihvaća donacije.

Simon tvrdi kako se oko njega skupio krug poduzetnih i divnih ljudi pa je on sam zapravo vrlo malo učinio. Oni pak vole njega stavljati u prvi plan. Simonu u čast, PETA je svojoj podružnici u Norfolku dala ime po njemu.

Na pitanje što ga motivira da tako velikodušno daruje potrebite, Simon kaže: "To mi pruža zadovoljstvo. Volim to. Ne čini mi se kao obaveza."

Pročitajte više