Neil deGrasse Tyson na Twitteru se pozabavio netočnostima filma "Gravitacija"

Screenshot: Twitter/Press

POPULARNI astrofizičar Neil deGrasse Tyson odlučio se na Twitteru "obračunati" sa svim nelogičnostima prikazanim u filmu "Gravitacija" Alfonsa Cuarona.

Iako je film pokupio odlične kritike i ovog se vikenda popeo na sam vrh liste najgledanijih filmova (55 milijuna dolara), Tyson je odlučio pozabaviti se znanstvenim netočnostima koje je zapazio gledajući film.



Tyson se prvo zapitao zašto lik Sandre Bullock, inače liječnice, uopće servisira svemirski teleskop Hubble, kako je moguće da se Hubble, MSS i kineska svemirska stanica nalaze u istom vidokrugu, zašto su ljudi uopće impresionirani "Gravitacijom" 45 godina nakon Kubrickove "Odiseje u svemiru", zašto Clooney podučava liječnicu tome što se događa kada ponestane kisika, zašto je došlo do problema s komunikacijom kada se komunikacijski sateliti nalaze puno više od spomenutih satelita ili zašto više uživamo u fikciji nego stvarnim ljudima u stvarnom svemiru.

Ipak, nakon svega, Tyson je dao do znanja da njegovi tweetovi rijetko izražavaju njegovo stvarno mišljenje te dodaje kako je stvarno uživao u filmu.

Pročitajte više