Neki ukrašavanje shvaćaju ozbiljno: Kuću osvijetlili s pola milijuna božićnih lampica i završili u Guinnessovoj knjizi rekorda

Foto: Guinness World Records

AUSTRALSKA obitelj iz Canberre božićno ukrašavanje stvarno doživljava ozbiljno, a njihov im je trud osigurao mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda nakon što su dom ukrasili s 502,165 lampica.

Naime, David Richards 2011. također je oborio rekord s 331,038 lampica, ali sljedeće ga je godine pobijedila obitelj iz New Yorka koja je svoj dom osvijetlila s 346,283 lampica. Richards i njegova obitelj zavjetovali su se da će ponovno oboriti rekord i to su i učinili.

Svoju su kuću opasali s oko 50 kilometara žice, pola milijuna lampica, ukrasili je svjetlećim irvasom i pustili glasnu božićnu glazbu.

I dok se cijeli svijet divi fotografijama njihova doma, neki njihovi susjedi nisu oduševljeni bukom i "svemirskim brodom" u koji su pretvorili svoju kuću.

Ipak, Richards tvrdi da ga većina susjeda podržava, a svakog dana njihov dom posjećuje stotine turista. Pretprošle godine njegov je dom posjetilo oko 70 tisuća ljudi, a zajedno su uspjeli skupiti preko 44 tisuće funti koje su dali u dobrotvorne svrhe. Richards se nada kako će ove godine skupiti 56 tisuća funti.

Pročitajte više