Neobične činjenice: Isplaženi jezik uobičajeni je pozdrav na Tibetu

JESTE LI znali da je brzina zraka koja izlazi iz ljudskog nosa pri kihanju 150 km/h? Ili da je papa Ivan Pavao drugi pomaknuo termin svog ustoličenja kako ne bi remetio televizijske prijenose nogometnih utakmica? Ukoliko niste, donosimo vam popis zanimljivih činjenica o poznatim osobama, seksu te običajima i vjerovanjima, koji će vas zasigurno informirati, ali i dobro zabaviti.

Običaji i vjerovanja

- U Egiptu se kao sredstvo za zaštitu od trudnoće prije izuma kondoma koristio krokodilski izmet.

- Kao predigru, na Papui bi muškarci u ženinu vaginu stavljali ribu i zatim je nježno lizali.

- U Rimu su se muškarci nekada, kada bi se kleli da će govoriti "istinu i samo istinu", jednom rukom uhvatili za testis.

- Prostitutke su u staroj Grčkoj nosile sandale iz kojih su virili čavli i na taj način ostavljali otiske na kojima je pisalo "Slijedi me za seks"

- U Tibetu je isplažen jezik uobičajeni pozdrav. Za Tibetance, plaženje jezika odražava skromnost i poštovanje za druge.


Ljudski organizam

- Kad čovjek umire, najprije izgubi osjet vida, zatim okusa, mirisa i dodira. Sluh je posljednji osjet koji gubi.

- Ljudi čiji IQ prelazi 130 imaju u kosi više bakra i cinka od ostalih.

- U ljudskom organizmu ima dovoljno ugljika da se napravi olovka.

- Kad čovjek kiše, zrak iz njegovog nosa izlazi brzinom od 150 km/h.

- Četvrtina svih ljudskih kostiju nalazi se u stopalu.


Poznate osobe


- Hollywoodski glumac Errol Flynn bio je optužen za silovanje dviju školarki, no osim zakonskih, Flynn je imao i alkoholnih problema. I to toliko velikih da je sahranjen sa šest boca viskija.


- Einstein sa svojih devet godina nije mogao tečno govoriti pa su njegovi roditelji mislili da je retardiran.

- Winston Churchill je za svoj devedeseti rođendan primio 44.876 čestitki.

- Ivan Pavao II pomaknuo je 1978. termin svog ustoličenja kako ne bi remetio televizijske prijenose nogometnih utakmica.

- Charlie Chaplin osvojio je jednom treće mjesto na "Charlie Chaplin look alike contestu" (Natjecanje u kojem se odlučuje tko je od sudionika najsličniji Charlieu Chaplinu).




Seks

- U Indiji je jeftiniji seks s prostitutkom nego jedan prezervativ.

- Prema Alfredu Kinseyu, legendarnom američkom znanstveniku, biologu, entomologu i zoologu koji se smatra osnivačem seksologije, polovica muškaraca odgojenih na farmi imala je seksualni odnos sa životinjom.

- Iako slove za jedne od najstrastvenijih ljubavnika, Talijani su s manje od 100 seksualnih odnosa godišnje najneaktivniji Europljani.

- 1.5% svih ozljeda muškaraca homoseksualaca uzrokovano je prevelikim penisom.

- Za vrijeme seksa oko 33 posto žena stenje, 7 posto vrišti a 13 posto se smije.




Razno

- Amerikanac Charles Osborne štucao je 68 godina, od 1922. do 1990., što mu je omogućilo da se nađe u Guinnessovoj knjizi rekorda kao čovjek koji je najduže štucao.


- S dvije trećine svjetskih gejzira, Yellowstone park je doslovce leglo geotermalne aktivnosti. Osim svojih geotermalnih čuda, Yellowstone Park također je dom najveće koncentracije sisavaca životinjskog svijeta.

- Legenda kaže da je Napoleonov doktor odsjekao njegov penis i dao ga svećeniku na Korzici. Ovaj "predmet", između 2 i 5 centimetara duljine, prodan je na aukciji u New Yorku 1977. godine kad ga je jedan urolog kupio za 3.000 dolara.

- Otvarač za konzerve izumljen je 44 godine nakon izuma konzervirane hrane.

- Talijan Giovanni Vigliotto se između 1949. i 1981. ženio ukupno 104 puta i to ženama iz 14 različitih zemalja.

- Posljednje izvršenje smrtne kazne giljotinom obavljeno je 10. rujna 1977.

Pročitajte više